Η επιστολή της Ισινμπάεβα στην IAAF - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η επιστολή της Ισινμπάεβα στην IAAF

14.11.2015 12:16

Είναι η πιο προβεβλημένη αθλήτρια της Ρωσίας και μία από τις σούπερ σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού. Η Γέλενα Ισινμπάεβα πήρε την πρωτοβουλία και έστειλε επιστολή στους επικεφαλής της IAAF προκειμένου να τους πείσει να μην τιμωρηθούν αθώοι αθλητές.

Η 33χρονη ζωντανή-θρύλος του επί κοντώ, ετοιμάζει την επιστροφής στην αγωνιστική δράση μετά από τρία χρόνια και ήθελε να κάνει πρεμιέρα στην παγκόσμια σκηνή του Πόρτλαντ, συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Όμως αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο καθώς επίκειται προσωρινός αποκλεισμός της Ρωσίας. Για το λόγο αυτό, η Ισινμπάεβα ανέλαβε την πρωτοβουλία να εκπροσωπήσει όλους τους καθαρούς αθλητές στελνοντας προσωπική επιστολή στο συμβούλιο της IAAF.
Στην επιστολή της αναφέρει: «Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, δούλεψα τίμια, προπονήθηκε και κέρδισα παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλες μου οι νίκες είναι τίμιες και καθαρές. Ακολουθώ πιστά και αυστηρά όλους τους κανόνες της υπηρεσίας του αντί-ντόπινγκ. Η κατάσταση που επικρατεί τώρα στην εθνική ομάδα της Ρωσίας, είναι θλιβερή, αλλά σας ζητώ να μην συμπεριφερθείτε σε όλους τους αθλητές με τον ίδιο αρνητικό τρόπο.
Σας καλώ να μην αντιμετωπίσετε όλους τους αθλητές με τον ίδιο τρόπο.
Το να αποκλείσετε από διεθνείς διοργανώσεις της ΙΑΑF και τους Ολυμπιακούς Αγώνες αθώους αθλητές που δεν έχουν καμία εμπλοκή είναι άδικο. Ελπίζω ότι θα επικρατήσει η λογική στους επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου. Πιστεύω ότι θα πάρουν τη σωστή απόφαση. Οι ένοχοι θα πρέπει να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους και οι αθώοι θα πρέπει να μπορούν να συνεχίσουν να εκπροσωπούν την πατρίδα τους σε όλα τα γήπεδα του κόσμου».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017