Η ελληνική κοινωνία αντιδρά στα φονικά μέτρα κυβέρνησης και δανειστών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η ελληνική κοινωνία αντιδρά στα φονικά μέτρα κυβέρνησης και δανειστών

05.05.2016 14:17

Μπαράζ κινητοποιήσεων αναμένεται με την κατάθεση του ασφαλιστικού/φορολογικού νομοσχεδίου το Σαββατοκύριακο στη Βουλή. 

Ήδη, η ΠΟΕ -ΟΤΑ προχωρά από σήμερα σε καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημοτικών γκαράζ, δημαρχείων και άλλων δημοτικών κτιρίων, αντιδρώντας στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, μέλη των τοπικών συλλόγων θα ενημερώσουν τους υπαλλήλους στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις επιπτώσεις των επερχόμενων αλλαγών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προαναγγείλει 48ωρη απεργία με την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, όπως και η ΓΣΕΕ. Με τα νέα δεδομένα οι κινητοποιήσεις αναμένονται το διήμερο Δευτέρας – Τρίτης.

Παράλληλα, την Κυριακή, μέρα κατά την οποία πιθανότατα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και ξεχωριστό του ΠΑΜΕ, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι αγρότες, με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών να καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τους αγρότες του Νομού Λάρισας αλλά και όλης της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν δυναμικά στη διαμαρτυρία που θα γίνει στην Αθήνα την ημέρα που θα ψηφιστούν «τα νομοσχέδια-ταφόπλακα για όλους που αφορούν στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό».

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα νομοσχέδια αυτά θα φέρουν οικονομική καταστροφή στο εισόδημα, χωρίς υγειονομική κάλυψη και με μειώσεις συντάξεων για αγρότες, κτηνοτρόφους, νέους αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εργάτες και συνταξιούχους και καλεί όλους να αντισταθούν.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. δεν μας εκπλήσσει πλέον, ψεύτικες υποσχέσεις, όπως και οι προηγούμενοι.

Στις δύο συναντήσεις που έγιναν στο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε προστασία αγροτών και κτηνοτρόφων, νέων αγροτών καθώς και διασφάλιση των κατακτήσεων μας.

Ήταν το μεγαλύτερο ψέμα του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα προς αγρότες και κτηνοτρόφους. Αφού μας ξεγέλασε στις εκλογές, τώρα μας αδειάζει, δεν μας υποστήριξε απέναντι στην τρόικα.

Προσχηματικός ο διάλογος που έγινε στις κινητοποιήσεις και όπως λέει ο σοφός λαός «μην περιμένεις λευτεριά από τους προσκυνημένους. Η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα επιβάλλεται. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Να μη περάσουν τα μέτρα».

Δεμένα τα πλοία την Κυριακή, αναμένονται 4ωρες κινητοποιήσεις

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 00.01 και θα ολοκληρωθεί στις 00.00 της Κυριακής.
Σύμφωνα με την ΠΝΟ, η 24ωρη αυτή απεργία είναι ανεξάρτητη από τη 48ωρη που ήδη έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία, η οποία και θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Τρίωρη στάση στα τρένα την Κυριακή 8 Μαϊου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) συμμετέχει στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς προκηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας από τις 5.00 έως και τις 08.00 π.μ. για όλα τα τρένα, πλην των αρτηριακών αμαξοστοιχιών.
Επίσης θα μετάσχουν στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 π.μ. της Κυριακής 8 Μαΐου. Η προσυγκέντρωση των σιδηροδρομικών ορίστηκε στα γραφεία της ΠΟΣ στις 9:30 π.μ.

Στις κινητοποιήσεις και οι δημοσιογράφοι

Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην προκήρυξη απεργίας κατά τη διάρκεια ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη.

Ο χρόνος και ο τρόπος των κινητοποιήσεων θα εξειδικευθεί μετά τον καθορισμό της ημερομηνίας συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Επίσης, η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι η κινητοποίηση των δημοσιογράφων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση του αγγελιοσήμου και τη βίαιη ενοποίηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, συνεχίζεται όπως ήδη έχει εξαγγελθεί από τις 27 Απριλίου.

Η Ομοσπονδία τονίζει τέλος πως «η εξαθλίωση των εργαζομένων του Τύπου σε συνδυασμό με τη δήμευση των αποθεματικών μας, οδηγεί αναπόφευκτα σε εξαρτήσεις και λειτουργίες, που πόρρω απέχουν από την απαιτούμενη αντικειμενικότητα και διαφάνεια κατά τον έλεγχο της εξουσίας».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017