Η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό των Αυστριακών

Η Ελλάδα αποτελεί τον δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό των Αυστριακών εφέτος, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οργανισμό TUI, τη στιγμή που μειώνεται η ζήτηση για διακοπές σε Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων και της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της TUI Austria Holding, Ντιρκ Λούκας, η Ελλάδα είναι εφέτος ο θερινός προορισμός με τις περισσότερες κρατήσεις και κινείται στα επίπεδα της περασμένης χρονιάς.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, τα παραδοσιακά νησιά διακοπών Κρήτη, Κέρκυρα, όπως επίσης η Κάρπαθος, η Σαντορίνη και η Μύκονος, παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι, ενώ «δυνατότητες κράτησης» υπάρχουν για εκείνα του ανατολικού Αιγαίου (Λέσβος και Κως) όπου οι τουρίστες φέρεται να ανησυχούν για πρόσφυγες. Η Κως εμφανίζεται να έχει ικανοποιητικό αριθμό κρατήσεων.

Για τον όμιλο TUI, πέραν της Ελλάδας ως δημοφιλέστερου προορισμού και της Ισπανίας που ακολουθεί, ανοδική πορεία παρουσιάζουν εφέτος ως θερινοί τουριστικοί προορισμοί η Ιταλία, η Κροατία και η Αυστρία, ενώ ως πλέον ευνοϊκός προορισμός εμφανίζεται η Βουλγαρία, ως εναλλακτική επιλογή προς την Τυνησία.