Η ελβετική αστυνομία ερευνά στην έδρα της UEFA για τα Panama Papers

Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (UEFA) εισέβαλε η ελβετική αστυνομία σήμερα. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε αποκαλυφθεί ότι ο νέος πρόεδρος της FIFA Gianni Infantino εμπλέκεται στην υπόθεση των «Panama Papers».

Ο νέος πρόεδρος εμπλέκεται στη λίστα με τα άτομα που κατηγορούνται για δωροδοκία.

Ανάμεσα στα έγγραφα που διέρρευσαν από το δικηγορικό γραφείο του Παναμά Mossack Fonseca υπήρχε και μια σύμβαση τηλεοπτικών δικαιωμάτων που φέρει την υπογραφή του Gianni Infantino.

Συγκεκριμένα, τα Panama Papers υποδεικνύουν ότι το 2003 και το 2006 ο νυν πρόεδρος της FIFA και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ενέκρινε την πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων για ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως το Champions League σε άτομα που εμπλέκονται σήμερα σε υποθέσεις διαφθοράς και χρηματισμού.

Τα συμβόλαια συνήφθησαν με τη νοτιοαμερικανική εταιρεία Cross Trading, η οποία στη συνέχεια τα μεταπώλησε για τριπλάσιο με τετραπλάσιο τίμημα.

Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, αλλά η UEFA επιβεβαίωσε ότι οι ελβετικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της.

«Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι σήμερα είσηλθε στα γραφεία μας η Ελβετική Ομοσπονδιακή Αστυνομίας μετά από ένταλμα που διέθεταν και ζητώντας έγγραφα από τις συμβάσεις μεταξύ της UEFA και της Cross Trading/Teleamazonas.

Φυσικά, η UEFA παρείχε στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία όλα τα σχετικά έγγραφα που έχει στην κατοχή της και συνεργάστηκε πλήρως» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της UEFA.