Η εκτίμησή μου- Ewen Cameron Watt (διευθυντής της BlackRock): Οι λόγοι ανόδου των τιμών του πετρελαίου | Mikrometoxos.gr

Η εκτίμησή μου- Ewen Cameron Watt (διευθυντής της BlackRock): Οι λόγοι ανόδου των τιμών του πετρελαίου

09.03.2016 00:50
Τα χρηματιστήρια διανύουν μία περίοδο κάλυψης των θέσεων short, σύμφωνα με τον διευθυντή της BlackRock, Ewen Cameron Watt.

Μιλώντας στο CNBC σχετικά με τον λόγο ανόδου των τιμών του πετρελαίου, ο Watt σχολίασε ότι είναι λογικό για κλάδους όπως του πετρελαίου και του σιδηρομεταλλεύματος να καταγράφουν κάποια άνοδο, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαν δεχθεί ισχυρές καθοδικές πιέσεις.

Ακόμη, ο ίδιος τόνισε ότι, όσον αφορά τα πετρελαϊκά αποθέματα, η κατάσταση θα επιδεινωθεί το περαιτέρω εντός του 2016. Από την άλλη, για το σιδηρομετάλλευμα η εικόνα θα είναι χειρότερη το 2017.

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν σημαντική άνοδο, με την τιμή του brent να ξεπερνά τα 40 δολ./βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 50% από τα επίπεδα του Ιανουαρίου, όταν οι τιμές βρέθηκαν στα χαμηλά 13 ετών.

Η υπερπροσφορά που επικρατεί στην αγορά του «μαύρου χρυσού», σε συνδυασμό με την χαμηλή ζήτηση, έχει ωθήσει τις τιμές του αργού χαμηλότερα. 

Ο Watt θεωρεί λογική την ανάκαμψη στις τιμές, καθώς έρχεται μετά από την πτώση τους σε χαμηλά επίπεδα, ακόμη και κάτω από την πραγματική αξία του εμπορεύματος. Πάντως, επεσήμανε πως τα αποθέματα εξακολουθούν να βρίσκονται εξαιρετικά υψηλά.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017