Η εικόνα που έγινε viral Σοκάρει η φωτογραφία μίας σκελετωμένης πολικής αρκούδας στην Αρκτική

Τη φωτογραφία τράβηξε η φωτογράφος Kerstin Langenberger στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική, που κάποτε φιλοξενούσε έναν μεγάλο πληθυσμό πολικών αρκούδων

Η σοκαριστική φωτογραφία μίας αποστεωμένης πολικής αρκούδας κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου, γεννώντας ερωτηματικά για τις συνθήκες που έφεραν το ταλαιπωρημένο ζώο σε αυτήν την άθλια κατάσταση.

Τη φωτογραφία που έχει γίνει ήδη viral τράβηξε η φωτογράφος Kerstin Langenberger στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στην Αρκτική, που κάποτε φιλοξενούσε έναν μεγάλο πληθυσμό πολικών αρκούδων.

Πλέον λόγω της κλιματικής αλλαγής και του εκτεταμένου λιωσίματος των πάγων, η περιοχή παρακολουθείται από περιβαλλοντολόγους ώστε να καθοριστεί η ζημιά που έχουν υποστεί αυτά τα όμορφα πλάσματα λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντός τους.

Σύμφωνα με τον Geoff York, διευθυντή της φιλοζωικής οργάνωσης για την προστασία των αρκούδων Polar Bears International, που μελετά την Αρκτική και την πανίδα της εδώ και δύο δεκαετίες, αποστεωμένες αρκούδες σαν εκείνη της φωτογραφίας απαντώνται όλο και συχνότερα στην περιοχή, αυξάνοντας τις ανησυχίες για το μέλλον.

«Οι αναφορές και οι εικόνες σκελετωμένων ή νεκρών ενήλικων αρκούδων από αυτήν την περιοχή είναι άκρως ανησυχητικές, γιατί δείχνουν τι ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε λόγω της υπερθέρμανσης του κλίματος στην Αρκτική» ανέφερε ο York.

Όπως τόνισε, αν δεν ληφθούν μέτρα κατά της υπερθέρμανσης, το φυσικό περιβάλλον αυτών των ζώων θα συνεχίσει να συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να απειλείται άμεσα η επιβίωσή τους