Η διάσπαση των 545 μονάδων και η κίνηση χαμηλότερα, είναι το πιο πιθανό σενάριο... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η διάσπαση των 545 μονάδων και η κίνηση χαμηλότερα, είναι το πιο πιθανό σενάριο…

15.04.2016 00:36

OI ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ της αγοράς σχολιάζουν: “Διανύουμε την δεύτερη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα, στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και καθώς περνούν οι μέρες αντί να ξεκαθαρίζει το τοπίο, γίνεται όλο και πιο θολό” επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Είχαμε τονίσει ότι ο σχηματισμός διπλής κορυφής στην περιοχή των 580 μονάδων θα έφερνε μια διόρθωση, που στην περιοχή των 545 μονάδων ολοκληρώνεται η 23,6% διόρθωση όλης της ανοδικής κίνησης από το χαμηλό των 420 μονάδων ως το υψηλό των 584 μονάδων.

Με το απαραίτητο “φίλτρο” δύο ημερών, αν ο Γενικός Δείκτης δεν καταφέρει, οριστικά, να κρατήσει αυτή την περιοχή, θα οδηγηθεί προς τις 520 μονάδες (38,2% κατά Fibonacci Retracement ) όπου κλείνει και το επόμενο ανοδικό “gap” στις 522,98 μονάδες. 

Η διάσπαση των 545 μονάδων και η κίνηση χαμηλότερα, είναι το πιο πιθανό σενάριο καθώς ήδη έχει διασπαστεί καθοδικά ο ΚΜΟ 30 ημερών ενώ η πτώση της Τρίτης άφησε νέο πτωτικό gap στις 559,03 μονάδες.

Η επιφυλακτικότητα έχει επιστρέψει στο Χρηματιστήριο και ο μικρός τζίρος στις τελευταίες συνεδριάσεις το αποδεικνύει. 

Οι συντηρητικοί επενδυτές επιλέγουν την αποχή έως ότου υπάρξουν εξελίξεις που θα τους επιτρέψουν να διαμορφώσουν την επενδυτική τους στρατηγική.

Μετά την αποτυχία, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, για επίτευξη συμφωνίας, τα βλέμματα των επενδυτών έχουν στραφεί στην Εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και στις σημαντικές συναντήσεις και διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον, για την Ελληνική Κυβέρνηση.

Η πρόθεση της Κυβέρνησης για κατάθεση νομοσχεδίων χωρίς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αυξάνει τα ερωτήματα, ενώ αντικρουόμενες δηλώσεις γίνονται καθημερινά από Ευρωπαίους και Αμερικάνους Αξιωματούχους.

Αν η αβεβαιότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης παραμείνει, η πλαγιοκαθοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη θα συνεχιστεί με επόμενο στόχο μετά από τις 520 μονάδες την περιοχή των 480 μονάδων.

Η Οικονομία έχει παραλύσει και ο επιχειρηματικός κόσμος ζητά άμεσα λήξη της αβεβαιότητας.

Σε περίπτωση θετικής έκβασης των συζητήσεων, η ανοδική κίνηση του ΓΔ θα συναντήσει καταρχήν αντίσταση στις 580 μονάδες (που έχουμε την διπλή κορυφή)…

Και στη συνέχεια στόχος θα είναι το κλείσιμο των πτωτικών “gap” στις 588,74 και 613,38 μονάδες και προσέγγιση της περιοχής των 630 μονάδων που λογικά θα συναντήσει την ισχυρή αντίσταση του ΚΜΟ 200 ημερών που κινείται πτωτικά και σήμερα βρίσκεται στις 632 μονάδες.

Θα πρέπει, όμως, την επόμενη εβδομάδα να υπάρχουν εξελίξεις και αν δεν προλάβει η Κυβέρνηση την επικύρωση της συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup στις 22/4, αυτό να συμβεί σε ένα έκτακτο Eurogroup την Μεγάλη εβδομάδα.

“Σήμερα έχουμε λήξη Παραγώγων για τα ΣΜΕ και τα options του FTSE Large Cap” υπενθυμίζει ο υπεύθυνος συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017