Η δέσμευση Μέρκελ και Ολάντ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Η δέσμευση Μέρκελ και Ολάντ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα

19.02.2016 16:58

Σημαντικό χρόνο “εξαγόρασε” ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την δέσμευση της Άνγκελα Μέρκελ αλλά και του Φρανσουά Ολάντ πως τα σύνορα θα παραμείνουν ανοικτά τουλάχιστον μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 6 Μαρτίου, κλείνοντας οποιαδήποτε συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την Σέγκεν.

Σε αντάλλαγμα ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα θέσει θέμα διαφωνιας και δεν θα μπλοκάρει την έκδοση κειμένου συμπερασμάτων, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας “κέρδισε” επίσης και την διαβεβαίωση της γερμανίδας καγκελαρίου πως δεν πρόκειται η Γερμανία να αποδεχθεί καμία εξέλιξη στο προσφυγικό, χωρις τη συμφωνία της Ελλάδας.

Μέρκελ και Ολάντ υποσχέθηκαν επίσης στον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα θα έχει ό,τι βοήθεια ζητήσει και ότι δεν θα μεταφερθεί στη χώρα μας μεγαλύτερη πίεση για το προσφυγικό. Και οι τρεις ηγέτες σμφώνησαν ότι το κλειδί στην αντιμετώπιση του προβλήματος ειναι η Τουρκία και η αποτελεσματική συνδρομή του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των προσφυγικών ροών.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε, επίσης, συμφωνία για την ανάγκη επιστροφής των Θεσμών για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του εληνικού προγράμματος το συντομότερο δνατό με τους τρεις ηγέτες να δεσμεύονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως έγινε γνωστό, τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της συνόδου.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017