Η γαλλική αλυσίδα Leroy Merlin… μετακομίζει στο Kosmopolis

Η γνωστή γαλλική αλυσίδα Leroy Merlin την οποία διαχειρίζεται στην Ελλάδα ο Παύλος Φουρλής, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος ένοικος του ακινήτου επί της λεωφόρου Κηφισίας 73 στο Μαρούσι, στο οποίο μέχρι προσφάτως στεγαζόταν ο πολυκινηματογράφος ODEON Kosmopolis.

Ο πολυκινηματογράφος βάζει τέλος στην δεκαετή λειτουργία του. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε προ ημερών η διοίκηση της ODEON η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου της Κηφισίας, η οποία διέθετε μέχρι σήμερα το χώρο προς μίσθωση, αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη χρήση του ακινήτου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Φουρλής, αναζητούσε εδώ και καιρό το κατάλληλο ακίνητο, εξετάζοντας την επέκταση της γνωστής γαλλικής φίρμας επί της λεωφόρου Κηφισίας, καταλήγοντας τελικά στο ακίνητο ιδιοκτησίας του ομίλου Πειραιώς, το οποίο στέγαζε την τελευταία δεκαετία τον γνωστό πολυκινηματογράφο.

Αποτέλεσμα εικόνας για «Πάει» Κηφισίας η Leroy Merlin

Πρόκειται για ακίνητο συνολικής επιφάνειας 22.752 τ.μ., το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 10 χρόνια, το 2005, με σημείο αναφοράς τις αίθουσες κινηματογράφων αλλά και αρκετά εστιατόρια τα οποία είτε έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα είτε έχουν διακόψει τη λειτουργία τους στο εμπορικό κέντρο.

Το Kosmopolis αναπτύχθηκε από τις θυγατρικές του ομίλου Πειραιώς, Botifin και Πειραιώς Parking A.E., πουλήθηκε το 2007 στους επιχειρηματίες, Ιωάννη Ζερβό και Κωνσταντίνο Τουλούπα, αντί ποσού 38 εκατ. ευρώ κι επανήλθε στον έλεγχο του ομίλου Πειραιώς το 2012, αντί 22,15 εκατ. ευρώ.