Η απάντηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Έξαλλος ο Σεραφείμ για την απουσία Τσίπρα και την κάλυψη από την ΕΡΤ

Πειραιάς

Οργή του Μητροπολίτη Πειραιώς για την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από την δοξολογία αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη της δοξολογίας. Για «λανθασμένη ενημέρωση» κάνει λόγο η ΕΡΤ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς δήλωσε, αφήνοντας αιχμές κατά του Τσίπρα: «Ο κάθε Χριστιανός, είτε λαϊκός, είτε κληρικός, οφείλει να είναι άλας ζωντανό. Αν είμαστε ζωντανό αλάτι παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαπρότητα των κοσμικών κοσμοειδώλων. Αλλά το αλάτι όταν πέφτει σε μια πληγή επιφέρει δριμύ και οδυνηρό άλγος και αυτό φαίνεται ότι συνέβη σήμερα».Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Star Channel, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ δήλωσε: «Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευόμενη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα».

Επίσης, μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων, ο Μητροπολίτης Πειραιώς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, επειδή όπως είπε η δημόσια τηλεόραση μετά από πολλά χρόνια, δεν κάλυψε τη δοξολογία.

Μάλιστα, έκανε λόγο για κακότητα και μοχθηρία.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ επισημαίνει:

«Η ΕΡΤ1 με ζωντανές συνδέσεις προέβαλε σε συνεχή ροή πλάνα από τις τελετές αγιασμού των υδάτων στην Αθήνα και τον Πειραιά στην ενημερωτική εκπομπή “ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”.

» Η ΕΡΤ2 μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση ολόκληρη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αμέσως μετά ολόκληρη την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι του Πειραιά.

» Η ΕΡΤ3 μετέδωσε σε δίκτυο με την ΕΡΤ2 την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας».

«Προφανώς οι καταγγελίες έγιναν από λανθασμένη ενημέρωση και ως εκ τούτου η ΕΡΤ δεν ασπάζεται την άποψη πως έγιναν με πρόθεση την κατασυκοφάντηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ.

Newsroom ΔΟΛ