Η ανεξήγητη επιλογή Τσίπρα [Γράφει: Χαράλαμπος Χριστόπουλος]

Λένε πως κάθε κυβέρνηση έχει ένα πρώτο εξάμηνο που δεν δέχεται σκληρή κριτική από κανέναν μέχρι να δείξει δείγματα. Η νέα κυβέρνηση όπως ανακοινώθηκε δεν έχει τέτοια πολυτέλεια λόγω συνθηκών.
Ο Αλέξης Τσίπρας ψηφίστηκε από τον λαό όχι γιατί οι Έλληνες αγάπησαν τη λιτότητα αλλά γιατί υποσχέθηκε ότι θα τα βάλει με τους λίγους και ισχυρούς που εν πολλοίς φέρουν και ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την διαφθορά στον τόπο.

Γράφει: Χαράλαμπος Χριστόπουλος

 

Μέχρι πρότινος αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς ήταν ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να αλλάξει έναν άνθρωπο που επί 7 μήνες δούλευε πάνω σε υποθέσεις που άλλος θα φοβόταν και να αγγίξει. Μόνο το σκάνδαλο με τα δάνεια της ΑΤΕ ύψους 5 δις είχε προξενήσει τεράστια αίσθηση και έδινε την ελπίδα στους πολίτες ότι βρέθηκε επιτέλους ένας άνθρωπος που θα έβαζε τους ισχυρούς να πληρώσουν για να μην πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια.

Η επόμενη κίνηση του Τσίπρα ήταν να δημιουργήσει ειδικό συμβούλιο καταπολέμησης της διαφθοράς δείχνοντας ότι εμπιστεύεται τον άνθρωπο και το έργο του. Πριν λίγες μέρες η ΑΥΓΗ είχε ως πρωτοσέλιδο την υπόθεση των ακινήτων της ΕΤΕ και της εταιρίας ΠΑΝΓΑΙΑ. Υπόθεση που ζημίωσε την τράπεζα πολλά εκατομμύρια ευρώ και κατ’ επέκταση τους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν τις ανακεφαλαιοποιήσεις.

Ακόμα και με την προκήρυξη των εκλογών ο κ.Νικολούδης παρέμενε στο πόστο του και συνέχιζε τη δουλεία του δείχνοντας ότι είχε διάθεση να παραμείνει στη θέση του.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σημαία την καταπολέμηση της διαφθοράς οπότε πρέπει να κληθεί να απαντήσει γιατί δεν είναι ο κ.Νικολούδης στο υπουργικό συμβούλιο.

Μπορεί ο άνθρωπος να μην ήθελε και είναι δικαίωμα του. Μπορεί ο πρωθυπουργός να έλαβε μια απόφαση με κάποια άλλα κριτήρια. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να τεθεί το ζήτημα και να δοθεί μια εξήγηση για μια απόφαση που με βάση τις εξελίξεις δεν έχει πολιτική λογική.

Υ.Γ. Αναμενόταν ο νόμος για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και τα πρόστιμα από τις αρμόδιες αρχές. Ας ελπίσουμε να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή. Οι ευκαιρίες στη ζωή δεν δίνονται για πάντα.

http://www.fmvoice.gr/