Η ανακοίνωση του Eurogroup | Mikrometoxos.gr

Η ανακοίνωση του Eurogroup

22.04.2016 17:25

Το Eurogroup σε ανακοίνωση του επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί για την επίτευξη της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι υπάρχει πολύ δουλειά ακόμη, στους τομείς της δημοσιονομικής πολιτικής και του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη, ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσαν το Eurogroup για την πορεία των εργασιών στην εν εξελίξει πρώτη αναθεώρηση του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.

Για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τα θεσμικά όργανα και οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εφαρμοστεί από την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, περαιτέρω εργασίες απαιτούνται ακόμη σε ορισμένους τομείς πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της δημοσιονομικής στρατηγικής και του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να συμφωνήσουν γρήγορα με τα θεσμικά όργανα σχετικά με τη δέσμη των μεταρρυθμίσεων, ενώ πρέπει επίσης να καλυφθούν ζητήματα όπως μέτρα έκτακτης ανάγκης και διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επίσης, δηλώθηκε η αισιοδοξία ότι η συμφωνία θα είναι δυνατή μέσα στις επόμενες ημέρες, εξέλιξη που εάν επιβεβαιωθεί θα συγκληθεί εκ νέου έκτακτη συνεδρίαση για να συμφωνηθούν με τα επόμενα βήματα προς την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017