Η αγορά, σίγουρα, είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα! | Mikrometoxos.gr

Η αγορά, σίγουρα, είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα!

02.10.2015 14:34

Η αγορά γύρισε πτωτικά μεσοπρόθεσμα τον Αύγουστο του 2014 με την διάσπαση των 1070 περίπου μονάδων. Θυμίζουμε το χαμηλό της ήταν στις 8 Ιούνη του 2012 και το υψηλό της στις 21 Μαρτίου του 2014 στις 1379 μονάδες

Ουσιαστικά από το 2014 κινούμαστε σε ένα πτωτικό κανάλι με τις αντιδράσεις κάθε φορά να μην μπορούν να ξεπεράσουν μία προηγούμενη κορυφή.

Για τους μεσοπρόθεσμους δεν έχει τόσο πολύ σημασία να βρούνε ούτε πάτους ούτε κορυφές μιας και ο σκοπός τους είναι η ανεύρεση μίας τάσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αγορά σίγουρα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και με πολύ ενδιαφέρουσες αποτιμήσεις σε αρκετές εταιρίες ενώ ο ΓΔ δεν συνάδει με την εικόνα του συνόλου των τίτλων μιας και πολλοί έχουν τελείως διαφορετικά τεχνικά αλλά και οικονομικά χαρακτηριστικά.

Στο γράφημα βλέπουμε πως πλέον το πτωτικό μας κανάλι και η τάση του είναι στην περιοχή των 736 μονάδων και όσο περνάει ο χρόνος το επίπεδο αυτό κατεβαίνει.

Έτσι λοιπόν σκοπός της αγοράς είναι να μπορέσει να κατοχυρώσει εβδομαδιαία αυτή την περιοχή τιμών για να μας δώσει τις πιθανότητες εκείνες προκειμένου να αρχίσει πλέον να κινείται ανοδικά.

Θυμίζουμε πως το πρόσφατο χαμηλό και μεγάλο spike μας είναι στις 562 μονάδες, ενώ το χαμηλό του 2012 είναι στο 471.

 

Τώρα σε ημερήσιο γράφημα ένα κλείσιμο κάτω από τις 641 μονάδες μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης βραχυπρόθεσμα ενώ όσο το συντηρεί οι πιθανότητες να κάνει ακόμα μία ανοδική προσπάθεια είναι καλές

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

FAST FINANCE SEC.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017