Η αγορά δείχνει να μην ακούει καν τα νέα από το εξωτερικό | Mikrometoxos.gr

Η αγορά δείχνει να μην ακούει καν τα νέα από το εξωτερικό

05.06.2016 01:21

Daily position LONG stop 173

Greek Market WEEKLY Overview

H αγορά συνέχισε να έχει καλή εικόνα με τον τραπεζικό να κρατάει το πολύ σημαντικό 52 παρόλη την άρνηση του DRAGHI να δώσει το waiver άμεσα. Aν και όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει σύντομα, μόλις κλείσουν τελειωτικά οι εκκρεμότητες των προαπαιτούμενων.

Τα νέα μας τεχνικά δεδομένα είναι ότι το stop σε f25 και ΓΔ ανέβηκε στο 173 και 626 σε κλείσιμο. Αρκετοί τίτλοι δείχνουν και είναι κουρασμένοι και διορθωτικοί, παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετοί ακόμα που διατηρούν την τάση. Είναι λογικό να έχουμε περισσότερο σε χρόνο και λιγότερο σε τιμές διορθώσεις πέριξ των νυν επιπέδων.

Οι τίτλοι του δημοσίου έχουν προσελκύσει πάνω τους τα επενδυτικά βλέμματα ενώ η αγορά δείχνει να μην ακούει καν τα νέα από το εξωτερικό κάτι που μας είχε συνηθίσει ειδικά όταν ήταν αρνητικά.

Τεχνικά όπως προαναφέραμε το 626 είναι το stop μας που διάσπαση θα μπορούσε να μας φέρει στο 610 ή στο 590 επίπεδο. Αντίστοιχα μία κατοχύρωση του 656 μπορεί να μας δώσει συνέχιση στο 675 επίπεδο. Ο μεγάλος μας στόχος είναι στην περιοχή του 730-760 χωρίς να αποκλείεται πρώτα μία διόρθωση στην αγορά.

Η εικόνα της αγοράς δεν συνάδει με τα οικονομικά δεδομένα, παρόλα αυτά αξίζει να θυμηθούμε την περίοδο του 2012 που ουσιαστικά ξεκίνησε η τότε ανοδική κίνηση. Η κυβέρνηση έχει να τρέξει 100στάρι και μαραθώνιο παράλληλα, μιας και πρέπει να φέρει με όποιο τρόπο και σύντομα ανάπτυξη αν θέλει να ξεπεράσει σημαντικούς σκοπέλους στο άμεσο μέλλον.

fast fina

Μπροστά μας όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι και το φθινόπωρο θα είναι αυτό που θα πρέπει να δοθούν λύσεις στα εργασιακά και όχι μόνο. Οι οίκοι φαίνεται να αρχίζουν να πριμοδοτούν την Ελληνική οικονομία παρόλα αυτά θα θέλαμε να δούμε την εικόνα και πάλι αμέσως μετά το δημοψήφισμα της Αγγλίας.

Εν κατακλείδι είμαστε αισιόδοξοι, με την αγορά να μας δείχνει πως έχουμε αλλάξει τάση μετά από δύο χρόνια στοχεύοντας σε υψηλότερα επίπεδα. Μένει να επανέρθει σταδιακά και η εμπιστοσύνη και μαζί με αυτή οι όποιες επενδύσεις.

Το spread έχει ήδη πλησιάσει κοντά στα επίπεδα που βγήκαμε στις αγορές χωρίς ακόμα η ΕΚΤ να συμμετέχει σε αγορά ομολόγων. Οι αποδόσεις είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα προσελκύοντας κεφάλαια που δεν έχουν διέξοδο αυτή την στιγμή σε αποδόσεις.

Όσο τώρα το ρίσκο χώρας απομακρύνεται θα βλέπουμε την πτώση των επιτοκίων να συνεχίζεται… Κάτι το οποίο μπορεί να κάνει την διαφορά τόσο στην αγορά όσο και στην οικονομία.

___________________

ΓΔ: Το stop μας ανέβηκε στο 626 σε κλείσιμο. Το 656 είναι κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 675 επίπεδο. Αντίστοιχα μία διάσπαση του 626 μπορεί να μας φέρει στο 610 ή στο 597. Σε μεγάλη εικόνα ο στόχος είναι στο 730-760 επίπεδο.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017