Ηλίας Ζαχαράκης (Fast Finance): Θετικό βήμα η άρση των capital controls στο ΧΑ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ηλίας Ζαχαράκης (Fast Finance): Θετικό βήμα η άρση των capital controls στο ΧΑ

07.12.2015 13:48

Ζαχαράκης (Fast Finance): Θετικό βήμα η άρση των capital controls στο ΧΑ

Ως πολύ θετικό βήμα χαρακτηρίζει την άρση των capital controls στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Ηλίας Ζαχαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fast Finance, ωστόσο δηλώνει ότι θα ήθελε να το δει επίσημα ανακοινωμένο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μιλώντας στο Capital.gr, ο κ. Ζαχαράκης ανέφερε ότι το κλειδί για την αρση των capital controls ήταν η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. «Είδαμε να μπαίνουν κάποια χρήματα στις τράπεζες, ενώ και οι εκροές δεν ήταν αυτές που φοβόντουσαν οι αρχές. Όπως είδαμε υπήρξε σαφής μείωση του ELA, σημάδια εξίσου θετικό για τις προθέσεις των ξένων επενδυτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις πρώτες εκτιμήσεις για αύξηση του τζίρου στο ΧΑ, ο κ. Ζαχαράκης εμφανίστηκε μετριοπαθής, υπενθυμίζοντας ότι οι Έλληνες επενδυτές διακινούν λίγα κεφάλαια. Ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση, αλλά αυτή δεν θα είναι ιδιαιτέρως αισθητή, ανέφερε.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017