Ηλέκτωρ-σοκ, από την Κύπρο, για τον Ελλάκτωρα! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ηλέκτωρ-σοκ, από την Κύπρο, για τον Ελλάκτωρα!

18.03.2016 11:15

Ηλέκτωρ-σοκ, από την Κύπρο, για τον Ελλάκτωρα!

Διαφυγόντα-Ψίθυροι

 http://www.sportandbusiness.gr/

Είναι όπως μάθεις… Τεράστιες πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα με τις μίζες που μοίραζε στην Κύπρο η εταιρεία Ηλέκτωρ, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρα, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα. Πέραν της έκπτωσης από τα έργα, η Κύπρος θα διεκδικήσει και 50 εκατ. ευρώ!

Το θέμα με τις μίζες που έδινε η θυγατρική του Ελλάκτωρα, έχει δημιουργήσει σάλο στην Κύπρο, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ισχυρό χτύπημα για τον όμιλο, όχι μόνον σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κύρους και διεκδίκησης άλλων έργων.

Είναι βέβαιο ότι οι μέτοχοι του εισηγμένου ομίλου, έχουν αναστατωθεί από τις αποκαλύψεις αυτές και φυσιολογικά να έχουν επηρεαστεί, με βάση μάλιστα τα δεδομένα πριν και μετά τη δημοσιοποίηση του όλου θέματος.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση της Κύπρου ήταν έτοιμη να παρατείνει τη σύμβαση διαχείρισης ΧΥΤΥ, για άλλα επτά (7) χρόνια στη Λάρνακα, ενώ σύμφωνα με τον κυπριακό Τύπο, για την επόμενη 12ετία η Ηλέκτωρ θα λάμβανε το ποσό των 70 εκατ. ευρώ!

Ο κ. Χάσικος, υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, ανακοίνωσε ότι θα διακοπούν οι συμβάσεις με την Ηλέκτωρ και στην Πάφο και στη Λάρνακα και ότι το κυπριακό Δημόσιο αναζητεί διάδιχη κατάσταση.

Για το όμιλο του Ελλάκτωρα, πάντως, δεν είναι μόνον μεγάλο το πλήγμα που υφίσταται, με την απώλεια της… γκανιότας στην Κύπρο, αλλά και το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της Κύπρου, θα διεκδικήσει και περί τα 50 εκατ. ευρώ, από την Ηλέκτωρ!

———————————————————————————————–

Αυτά (και) για σήμερα,

Ο («ήρθεν η ώραν σας’», κατά την κυπριακήν… αφύπνισην)

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017