Ζητούνται κρατούμενοι για τις Ολλανδικές φυλακές. - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ζητούνται κρατούμενοι για τις Ολλανδικές φυλακές.

25.03.2016 20:49

Ζητούνται κρατούμενοι για τις Ολλανδικές φυλακές

Το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας αντιμετωπίζει ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα. Έχει έλλειψη εγκληματιών. Και το αντιμετωπίζει με διαφημιστικές καμπάνιες!

Στην Ολλανδία υπάρχουν κάτι περισσότερο από 13,000 κελιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, λιγότερα από 5,000 χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή με την πρόβλεψη για μείωση των αναγκών στα επόμενα χρόνια να αγγίζει το 0,9% ετησίως. Αυτό σημαίνει πως τα 2/3 του συνόλου των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας, τώρα και στα αρκετά επόμενα χρόνια θα είναι παντελώς αχρείαστο, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση να αναζητηθούν άλλες χρήσεις για αυτά.

Την ώρα που για την κοινωνία, ένα τέτοιο γεγονός μόνο καλό σημάδι μπορεί να είναι, καθιστώντας τη χώρα μια από τις πιο ασφαλείς σε παγκόσμιο επίπεδο, προκύπτει ένα άλλο πρόβλημα με το οποίο υπουργείο δικαιοσύνης και κοινωνικοί φορείς θα πρέπει να ασχοληθούν. Και αυτό είναι η τύχη όλων αυτών που απασχολούνται σε αυτούς τους χώρους και βλέπουν τις προβλέψεις για τη μείωση της εγκληματικότητας όχι σαν τα καλύτερα νέα.

Μια πιθανή λύση στο πρόβλημά τους ίσως έρθει από προγράμματα που «τρέχει» τα τελευταία χρόνια η Ολλανδική κυβέρνηση και αφορούν στην «εισαγωγή» κρατουμένων από γειτονικές χώρες. Πρόσφατα δέχτηκε στα ιδρύματά της 300 άτομα που έχουν καταδικαστεί να εκτίσουν ποινές στις Βελγικές φυλακές, ενώ το Σεπτέμβριο που μας πέρασε, συμφωνήθηκε με τη Νορβηγική κυβέρνηση η μεταφορά στην Ολλανδία 240 κρατουμένων από τις εκεί φυλακές.

Όταν μια χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά τα θέματα που προκύπτουν στο εσωτερικό της, βρίσκονται λύσεις ακόμα και σε προβλήματα με τα οποία άλλοι απλά θα «γελάσουν» ή θα αναρωτηθούν γιατί κάποιος να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Αν τώρα σκεφτούμε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει και λίστα αναμονής στα εναπομείναντα Ολλανδικά σωφρονιστικά ιδρύματα, μετά από διαφημιστική καμπάνια που έκανε το Ολλανδικό υπουργείο δικαιοσύνης σε άλλες χώρες προσπαθώντας να διατηρήσει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας για τους πολίτες, μπορούμε να συνεχίσουμε να «καμαρώνουμε» για πολλά…

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017