Ζημίες-ρεκόρ αναμένει η Deutsche Bank για το Q3 – Ίσως να μην διανείμει μέρισμα, προειδοποίησε ο CEO - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ζημίες-ρεκόρ αναμένει η Deutsche Bank για το Q3 – Ίσως να μην διανείμει μέρισμα, προειδοποίησε ο CEO

09.10.2015 00:48

Ζημίες-ρεκόρ, ύψους 6,2 δισ. ευρώ, αναμένει για το γ’ τρίμηνο η Deutsche Bank A.G., μετά την απομείωση της αξίας δύο εκ των μεγαλύτερων μονάδων της και την αύξηση των προβλέψεων έναντι νομικών δαπανών. Παράλληλα, ο νέος επικεφαλής της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, προειδοποίησε τους επενδυτές να προετοιμασθούν για το ενδεχόμενο να περικοπεί ή να μη διανεμηθεί καθόλου μέρισμα το 2015.

 
O Κράιαν έγινε διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank τον Ιούλιο, με τη δέσμευση να μειώσει το κόστος λειτουργίας της γερμανικής τράπεζας. Ο Βρετανός επιταχύνει τα σχέδιά του για την πώληση στοιχείων του ενεργητικού της τράπεζας και την έξοδό της από χώρες, με στόχο να συρρικνώσει το μέγεθός της, ενώ προετοιμάζεται για την περικοπή περίπου 23.000 θέσεων εργασίας, ή του ενός τετάρτου του προσωπικού της τράπεζας, όπως έχουν αναφέρει πηγές στο «Reuters».

 
«Τα νέα δεν είναι καλά και περιμένω ότι πολλοί από εσάς θα είστε πολύ απογοητευμένοι από αυτά», ανέφερε ο Κράιαν σε ανοικτή επιστολή του προς το προσωπικό. Ο ίδιος προειδοποίησε τους υπαλλήλους της τράπεζας ότι θα μπορούσαν να μειωθούν τα μπόνους, καθώς το προσωπικό πρέπει «να επωμισθεί μέρος του βάρους» των ζημιών. Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στην επιχειρηματικότητα της Γερμανίας, η οποία «ταρακουνήθηκε» από το σκάνδαλο της Volkswagen.

 

 

Ωστόσο, traders και αναλυτές «καλωσόρισαν» τις δηλώσεις του Κράιαν, καθώς ο νέος επικεφαλής της τράπεζας δείχνει να αναλαμβάνει δράση για να διαχειριστεί τα μακροχρόνια προβλήματα, ενώ δείχνει απίθανο να προχωρήσει η τράπεζα σύντομα σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, παρά τις ζημίες.
Η τράπεζα αναμένεται να υποστεί μια απομείωση ύψους 2,3 δισ. ευρώ στη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής της, καθώς και 3,5 δισ. ευρώ στην τράπεζα λιανικής της θυγατρικής της Postbank και επιπλέον 600 εκατ. ευρώ στη συμμετοχή που έχει στην κινεζική τράπεζα Hua Xia.

 

 

Το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών αφορά σε άυλο ενεργητικό της τράπεζας, που δεν επηρεάζει την κεφαλαιακή της θέση. Η Deutsche ανακοίνωσε ότι ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας (core capital ratio) ανερχόταν σε περίπου 11% στο τέλος Σεπτεμβρίου, από 11,4% στο τέλος του Ιουνίου.

 
Την ίδια ώρα, η γερμανική τράπεζα σχημάτισε επιπλέον προβλέψεις 1,2 δισ. ευρώ για την πληρωμή προστίμων και διακανονισμών –όσο και στο β’ τρίμηνο του έτους- καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με έρευνες για πιθανή χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών αναφοράς και για συναλλαγές με το Ιράν. Ο Κράιαν δήλωσε ότι περιμένει πως τα κόστη από δικαστικές μάχες θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν την τράπεζα στα επόμενα τρίμηνα.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017