‘Εχασαν και πάλι την μπάλα – Ο Νίκος Βαμβακούλας τώρα… δικαιώνεται

Η ατάκα του παλιού άσου του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που έχει μείνει στην… Iστορία («να συγκροτήσουμε μία τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα»), βρήκε εφαρμογή στη χθεσινή… ανάμεικτη (από ιδιοκτήτες και εκπροσώπους ΠΑΕ) και άκρως επεισοδιακή σύσκεψη των αγωνιούντων (;) παραγόντων ομάδων της Σούπερ Λίγκας για την επόμενη μέρα (ή μάλλον… νύχτα) του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στη συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αλλά παρέστησαν εκείνοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, φάνηκε από το πρώτο «σφύριγμα» ότι θα επικρατούσε το αντιαθλητικό παιχνίδι. Στη διάρκειά του, αλλά και μετά τη λήξη του, ακούστηκαν, σκληρές εκφράσεις όπως «Φιλιππινέζες», «κλόουν», «τσίρκο», «φιλοξενούμενος στη χώρα μας», ενώ λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης, και ο α΄ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης.

Μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής… φιλοφρονήσεων, συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί επιτροπή από έξι άτομα, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, καθώς και οι Γ. Μποροβήλος, Γ. Σπανός, ως εκπρόσωποι των «μικρών». Ομως οι έξι έγιναν… πεντέξι, καθώς ο Παναθηναϊκός, συμμετέχοντος του Γ. Μποροβήλου, με τον οποίον βρίσκεται στα «μαχαίρια», δεν θέλει να είναι στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τον Στ. Κοντονή και την ΕΠΟ, αιτούμενοι, μεταξύ άλλων, να υπάρχει εκπρόσωπος της Σούπερ Λίγκας στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Οι… πεντέξι, όμως, κατά τα φαινόμενα θα γίνουν τέσσερις, καθώς εκτιμάται πως ούτε εκπρόσωπος του Ολυμπιακού θα γίνει «συμπαίχτης» με παράγοντες ομάδων που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη.

Αμεση αποχώρηση
Εκείνο που ζητούν οι ΠΑΕ που θέλουν αλλαγές στους όρους διεξαγωγής του «παιχνιδιού» είναι η άμεση αποχώρηση από το ποδόσφαιρο όλων των ατόμων που διώκονται ποινικά, με πρώτο και… καλύτερο τον πρόεδρο (και) της Σούπερ Λίγκας, Γ. Μποροβήλο, για τον οποίον ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε: «Δεν μπορεί ένας υπόδικος να διαχειρίζεται τα 70 εκατ. € που έχω βάλει».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρότεινε να συγκεντρώνεται ένα ποσό το οποίο θα δίδεται στους διαιτητές για να αυξάνεται ο μισθός τους και να είναι ανεξάρτητοι, ενώ ο Δημήτρης Μελισσανίδης εισηγήθηκε όπως το 40% των κερδών του πρωταθλητή από το Τσάμπιονς Λιγκ να δίδεται στις αδύναμες ομάδες, ώστε να ανέβει το επίπεδο του πρωταθλήματος.

Ο Ιβάν Σαββίδης εξεμάνη κατά του Ολυμπιακού, επειδή τον έχουν χαρακτηρίσει «φιλοξενούμενο στη χώρα μας», λέγοντας «μου κήρυξαν πόλεμο και θα μπω σε πόλεμο. Είμαι περήφανος ως Πόντιος και από σήμερα θα λέω ότι είμαι Ρωσοπόντιος και θα το λέω με περηφάνια. Κανείς δεν θα με λέει φιλοξενούμενο», με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να απαντάει άμεσα: «Δεν θα ασχοληθούμε με τις γραφικότητες ενός κλόουν που είναι φιλοξενούμενος στη χώρα μας», ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε «τσίρκο» τη χθεσινή συνάντηση.

ΑΛ. ΠΛΑΤΗΣ