ΕΧΑΕ: Ο σίγουρος κερδισμένος από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των Συστημικών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΕΧΑΕ: Ο σίγουρος κερδισμένος από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των Συστημικών

14.12.2015 00:02

Ο σίγουρος κερδισμένος από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των Ελληνικών τραπεζών είναι πάντως η ΕΧΑΕ. 

Το έκτακτο έσοδο τείνει πλέον να γίνει τακτικό αφού τόσο το 2013 όσο και το 2014 οι αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών είχαν σημαντική συνεισφορά στην κερδοφορία του ομίλου φέρνοντας 30 εκατ. ευρώ και 3,34 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη το έσοδο από τις ανακεφαλαιοποιήσεις του Νοεμβρίου εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 3,5 εκατ. ευρώ και θα ενισχύσει τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου. Η είσοδος των νέων μετοχών των τραπεζών εκτός από την αύξηση των κεφαλαιοποιήσεων και των εισφορών στην ΕΧΑΕ θα αυξήσει και τον τζίρο στην υποκείμενη αγορά.

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης 2/12 με τις δύο από τις τέσσερις τράπεζες να διαπραγματεύονται ο τζίρος ξεπέρασε τον αντίστοιχο που έκανε ολόκληρος ο Σεπτέμβριος (620 εκατ. ευρώ). Ανάλογες, αλλά όχι τόσο υψηλές συναλλακτικές συγκινήσεις είχαμε και θα έχουμε και με την είσοδο των νέων μετοχών της Πειραιώς και της Εθνικής.

Ωφέλειες εσόδων θα υπάρξουν και από την επαναδιαπραγμάτευση των παραγώγων τα οποία σταδιακά με την είσοδο των νέων μετοχών των τραπεζών ενεργοποιούνται. Ο Νοέμβριος έκλεισε με μέσο ημερήσιο τζίρο κοντά στα 43,5 εκατ. ευρώ έναντι 37 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο και 30 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο.

Στις τελευταίες (13) συνεδριάσεις εμφανίζει ένα σκορ 8-5 υπέρ των ανοδικών. Ομως η τιμή της από τα 5,4500 της 24.11.2015 έχει βρεθεί στα 4,8700 ευρώ. Οι αριθμοί δηλ. δεν οδηγούν πάντα την αλήθεια.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017