Εφιαλτικό σενάριο από Le Figaro: Κλείνουν οριστικά τα σύνορα των Βαλκανίων | Mikrometoxos.gr

Εφιαλτικό σενάριο από Le Figaro: Κλείνουν οριστικά τα σύνορα των Βαλκανίων

07.03.2016 12:33

«Βόμβα» συνιστά δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, σύμφωνα με το οποίο και η Ελλάδα έχει συμφωνήσει το οριστικό κλείσιμο του δρόμου των Βαλκανίων με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Σε άρθρο της στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι 28 Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα των Βαλκανίων. Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ηγέτες συμφώνησαν και στο αντάλλαγμα που θα είναι η οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες που θα εγκλωβιστούν στα σύνορα της χώρας μας.

Το γεγονός ότι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των «28» αφήνει να εννοηθεί ότι και η χώρα μας θα υπογράψει το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια.

Αναμένονται εξελίξεις και οι αντιδράσεις σε σχέση με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Την ίδια στιγμή, οι επαφές του έλληνα πρωθυπουργού πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής συνεχίζονται, όπως επίσης συνεχίζεται και το δράμα των προσφύγων στην Ειδομένη, οι οποίοι ξεπερνούν πλέον τις 13.000 εν μέσω καταγγελιών από τους Γιατρούς του Κόσμου για ξυλοδαρμό προσφύγων που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, ο συνολικός αριθμός προσφύγων στην ελληνική επικράτεια έχει ξεπεράσει τις 33.000 χιλιάδες με κάποιους να κάνουν αναφορές ακόμη και για 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017