Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Στοχεύουμε στην επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό

Στην πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, το συντομότερο, αναφέρθηκε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ.Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Εργαζόμαστε με προσήλωση, καλή πίστη και εντατικά για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν και για την επίτευξη όλων των στόχων» ανέφερε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή εστιάζει στους όρους της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου. Όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για να εφαρμοστεί πλήρως και κατά γράμμα η συμφωνία του Αυγούστου, στηριζόμενη σε μία δίκαιη αξιολόγηση.

Συμπλήρωσε, δε, ότι στόχος είναι να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία, προκειμένου να επανέλθει σε βιώσιμη ανάπτυξη, σε σταθερά δημοσιονομικά μεγέθη και να ενισχυθούν η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση.

Σε ερώτημα, εάν η Επιτροπή και το ΔΝΤ έχουν κοινή θέση αναφορικά με την αξιολόγηση, ο κ. Σχοινάς υποστήριξε ότι οι επικεφαλής των θεσμών μένουν στην Αθήνα με σκοπό τη συνέχιση των συνομιλιών και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό. Σχετικά με το ζήτημα παρακολούθησης συνομιλιών στην Ελλάδα, έπειτα από δημοσιογραφικό ερώτημα, δεν θέλησε να σχολιάσει. Διευκρίνισε ότι «η Επιτροπή δεν σχολιάζει διαρροές».