Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ναι, υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά» | Mikrometoxos.gr

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ναι, υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά»

22.05.2016 19:42

Σε μία κυνική παραδοχή που προκαλεί δυσάρεστους συνειρμούς προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, .

Αίφνης ομολόγησε ότι υπάρχει κίνδυνος να ιδιωτικοποιηθούν δημόσια αγαθά, θέση που ορισμένοι ερμηνεύουν ως εν δυνάμει ιδιωτικοποίηση του νερού ή του ρεύματος! «Το ΚΚΕ λέει ότι υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά. Υπάρχει όντως κίνδυνος. Προσπαθήσαμε να υπάρχει ειδική αναφορά σε υπηρεσίες γενικού συμφέροντος ότι δηλαδή θα αποκλείεται η εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών (για ΔΕΚΟ) για εξασφάλιση απρόσκοπτη όλων των χρηστών», ήταν η αποστροφή του, ενώ για να εξομαλύνει τις αντιδράσεις έφερε νέα νομοτεχνική βελτίωση. Σύμφωνα με αυτήν στον νόμο θα αναφέρεται ρητά ότι οι όποιες ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν όχι μόνο προς το συμφέρον της εταιρείας αλλά και προς το δημόσιο συμφέρον».

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του (παρουσία και του Αλέξη Τσίπρα) για την ίδρυση του νέου Ταμείου. Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι «δεν μας άρεσε το Ταμείο, αλλά είπαμε μήπως να αξιοποιήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας». Την ίδια ώρα, ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε ακόμα πιο συγκρατημένος σε σχέση με χθες, σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του Eurogroup της Τρίτης. Και τούτο διότι αρκέστηκε να πει τι δεν θα προκύψει από την εν λόγω συνεδρίαση.

«Δεν θα δείτε κούρεμα των ασφαλιστικών ταμείων, δεν θα δείτε κούρεμα των ομολόγων των τραπεζών και ακολούθως ανακεφαλαιοποίηση. Ότι πάρουμε για το χρέος θα είναι με ορισμούς με αντικειμενικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε, πάντως, ότι έχει «πλήρη κατανόηση γι’ αυτούς που λένε ότι και να πάρουμε κάτι για το χρέος δεν βοηθάει τον απλό άνθρωπο», εντούτοις επιχείρησε να χρυσώσει το χάπι, λέγοντας ότι αν εκμαιεύσουμε μια λύση τότε «θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση».

Παραδέχτηκε, τουλάχιστον, ότι όλα τα μέτρα δεν είναι δίκαια, μολονότι όπως είπε «προσπαθήσαμε σε αυτά τα δύσκολα μέτρα να κρατήσουμε κάποιες ισορροπίες για να μειώσουμε τις συνέπειες σε κάποιους φτωχούς».

Τέλος, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω του Αντώνη Σαμαρά. «Πριν από 23 χρόνια ένας μελλοντικός πρωθυπουργός έριξε έναν πρωθυπουργό. 23 χρόνια μετά αυτός ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλει να ρίξει έναν άλλο Μητσοτάκη πριν γίνει πρωθυπουργός», τόνισε και κάθισε γελώντας μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στο έδρανό του.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017