ΕΥΔΑΠ: Σε μείωση της τιμής στόχου στα 6,70 ευρώ από 8,00 ευρώ προχώρησε η Eurobank Equities - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΕΥΔΑΠ: Σε μείωση της τιμής στόχου στα 6,70 ευρώ από 8,00 ευρώ προχώρησε η Eurobank Equities

31.08.2015 20:03
Σε μείωση της τιμής στόχου για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, στα 6,70 ευρώ, έναντι 8,00 ευρώ προηγουμένως, προχωρά η Eurobank Equities, μέσω νέας έκθεσής της, υπό τον διακριτικό τίτλο “EYDAP – Regulatory clarity coming?”. Ταυτόχρονα η χρηματιστηριακή διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση αγορά (buy).
Σύμφωνα με τη Eurobank Equities, η λειτουργική κερδοφορία της ΕΥΔΑΠ κατέγραψε σημαντική βελτίωση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, ωστόσο η βελτίωση αυτή ανακόπηκε ραγδαία κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με αιχμή τη βουτιά των εσόδων κατά -16%.
Ωστόσο η συνετή πολιτική συγκράτησης του κόστους από την πλευρά της διοίκησης της εταιρείας κατόρθωσε να αντισταθμίσει, σε μεγάλο βαθμό, την αδυναμία των εσόδων, γεγονός που έδωσε ανοδική ώθηση στα κέρδη EBITDA της ΕΥΔΑΠ τόσο σε επίπεδο δευτέρου τριμήνου, όσο και σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου του 2015.
Σχετική εικόνα
Στα αρνητικά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ η χρηματιστηριακή συγκαταλέγει την έλλειψη σαφήνειας σε αρκετά θέματα που αφορούν τη νομοθεσία και το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο. Αυτό που αξίζει να τονιστεί, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει στην έκθεσή της η Eurobank Equities, είναι η επιστροφή στο προσκήνιο των σχεδίων αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.
Η σαφήνεια ως προς το ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά και ως προς το σχέδιο αξιοποίησης της ΕΥΔΑΠ κρίνεται αναγκαία, ενώ, είναι βέβαιο πως, θα αποτελέσει έναν θετικό καταλύτη. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, υπάρχει μεγάλη αξία στη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, εάν η κυβέρνηση άρει την αβεβαιότητα για τα θέματα νομοθεσίας και ρυθμιστικού πλαισίου.
Σχετική εικόνα
“Εκτιμούμε πως η μερική ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, θα αποτελέσει θετικό καταλύτη”, επαναλαμβάνουν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017