ΕΤΕ: Μπαράζ παρουσιάσων ξεκινάει η διοίκηση ενόψει της αμκ

ΕΤΕ: Μπαράζ παρουσιάσων ξεκινάει η διοίκηση ενόψει της αμκ

 
Μπαράζ παρουσιάσεων ξεκινάει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στο εξωτερικό με στόχο να ενημερώσει τους διεθνείς επενδυτές για τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης.
Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό στελέχη της διοίκησης ήδη βρίσκονται στο Λονδίνο με στόχο να προετοιμάσουν το έδαφος για το βιβλίο προσφορών που θα ανοίξει προσεχώς στην Εθνική τράπεζα με στόχο να αντληθούν 1,6 δισ., εκ των οποίων 700-800 εκατ. από ομολογιακά και 800-900 εκατ. ή 1 δισ. νέα αύξηση κεφαλαίου.
Η διοίκηση εκτιμάει ότι τα 1,57 δισ. που χρειάζονται για να καλυφθεί το βασικό σενάριο θα συγκεντρωθούν και η τράπεζα θα ανακεφαλαιοποιηθεί επιτυχώς.
 
 

Στις 10/11 ανοίγει το βιβλίο προσφορών της Eurobank με στόχο την άντληση 2,1 δισ.

 
Στις 10 Νοεμβρίου, την ερχόμενη Τρίτη, ξεκινάει το βιβλίο προσφορών της Eurobank με στόχο να αντλήσει 2,1 δισ. ευρώ.
Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου πιθανότατα η Eurobank θα ανακοινώσει την ομάδα των μετόχων που θα συμμετάσχουν με σημαντικά κεφάλαια στην ανακεφαλαιοποίηση με το Fairfax να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Με βάση πρώτες εκτιμήσεις η τιμή της αμκ στο βιβλίο προσφορών εκτιμάται περίπου στο 0,020 ευρώ προ reverse split ή ένα εύρος 0,018 με 0,024 ευρώ προ reverse split.
  

 

ΤτΕ: Νέα μείωση κατά 0,9 δισ. στον ELA, στα 86 δισ. 

Τη μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 0,9 δισ. ευρώ ενέκρινε στις 4 Νοεμβρίου το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ.
Το ανώτατο όριο διαμορφώνεται πλέον στα 86 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, ενώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.
 
* ,