ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - «Φουντώνει» πάλι η βεντέτα Ντόρας - Σαμαρά [της Ελένης Κομίνη] - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – «Φουντώνει» πάλι η βεντέτα Ντόρας – Σαμαρά [της Ελένης Κομίνη]

20.10.2015 12:36

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64272955

«Φουντώνει» πάλι η βεντέτα Ντόρας – Σαμαρά

Νέο επεισόδιο στη βεντέτα Μπακογιάννη – Σαμαρά εξελίσσεται στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο ρίχνει για μία ακόμη φορά τους προβολείς στις εσωκομματικές διαμάχες.

<p>Σε μια φορτισμένη περίοδο, εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, στη Νέα Δημοκρατία ο εσωκομματικός πονοκέφαλος εντείνεται με το νέο επεισόδιο στη βεντέτα Μπακογιάννη - Σαμαρά</p>

Σε μια φορτισμένη περίοδο, εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, στη Νέα Δημοκρατία ο εσωκομματικός πονοκέφαλος εντείνεται με το νέο επεισόδιο στη βεντέτα Μπακογιάννη – Σαμαρά

Σε μια φορτισμένη περίοδο, εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, στη Νέα Δημοκρατία ο εσωκομματικός πονοκέφαλος εντείνεται με αυτό το νέο επεισόδιο και προστίθεται στα υπόγεια «χτυπήματα» και «βέλη», που στόχο έχουν να τσαλακώσουν προσωπικότητες, αμαυρώνοντας, τελικά, την παράταξη, λένε ορισμένα στελέχη της ΝΔ.

Δύο ημέρες πριν από την έναρξη της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (στις 21-22 Οκτωβρίου, στη Μαδρίτη), η υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη απεσύρθη χθες από τον πρόεδρο της ΝΔ, καθώς εκτιμήθηκε ότι το έδαφος δεν ήταν πρόσφορο λόγω των συσχετισμών που υπάρχουν στο ΕΛΚ και έτσι η Νέα Δημοκρατία θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση στη διαδικασία διεκδίκησης για την αντιπροεδρία.

Η απόφαση για την απόσυρση της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη ελήφθη από κοινού με τον κ. Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι την πρότεινε, αφού προηγουμένως έλαβε τη σύμφωνη γνώμη των τριών συνυποψηφίων του.

Το πρόσκομμα
Πληροφορίες αναφέρουν ότι συγγενή κόμματα και κυρίως η γερμανική Χριστιανοδημοκρατία έθεσαν εμπόδια στην υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη, επικαλούμενοι κυρίως ότι η κ. Μπακογιάννη δεν διαθέτει ανάλογο «τίτλο» με αυτούς που έχουν συνυποψήφιοί της στη λίστα του ΕΛΚ. Σημειώνεται ότι οι 6 από τους 12 υποψηφίους που διεκδικούν τις 10 θέσεις αντιπροεδρίας του κόμματος είναι επίτροποι.

Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη αποδέχεται το πρόβλημα, δηλαδή ότι θα ήταν δύσκολος ο δρόμος για την εκλογή, λένε πηγές του «Εθνους». Ωστόσο τακτικοί συνομιλητές της τονίζουν ότι σε αυτό το πρόσκομμα, δηλαδή του «τίτλου», προσετέθη και παρέμβαση κύκλων του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι η υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη θα συνιστούσε εμπλοκή στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας που αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στις διαδικασίες του ΕΛΚ και απαντούν ότι «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά»! Οι ίδιοι διερωτώνται πώς θα ήταν δυνατόν ο κ. Σαμαράς να επηρεάσει ένα κόμμα με περίπου 900 συνέδρους.

«Χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία να κερδίσει μία θέση αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», φέρεται να είπε ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης που πήρε τη σκυτάλη και, σύμφωνα με συνεργάτες του, πρόσθεσε: «Ο μεταβατικός πρόεδρος προέκρινε χωρίς να ρωτήσει κανέναν την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη. Μια υποψηφιότητα αβέβαιης δυναμικής και εμβέλειας, όπως αποδείχθηκε. Μια υποψηφιότητα που αποσύρθηκε άρον άρον μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης ήττας. Που δεν είχε δυνατότητα επιτυχίας, αν και ήταν μόνο 13 υποψηφιότητες για 10 θέσεις αντιπροέδρων».

Μ. Κεφαλογιάννης
Ο ίδιος συνεργάτης του κ. Κεφαλογιάννη συνέχισε λέγοντας ότι «σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για την παράταξη ο πρόεδρός της αρνήθηκε να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Μανώλη Κεφαλογιάννη, επικεφαλής της ΚΟ των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Μια υποψηφιότητα που θα έδινε σίγουρα στη ΝΔ μια θέση αντιπροέδρου στο ΕΛΚ».

Πληροφορίες λένε ότι υποψήφιος για τη θέση του αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα ήταν και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Ωστόσο, ούτε εκείνος συγκαταλέγεται στους υποψηφίους. Σημειώνεται πως η τελευταία φορά που η Νέα Δημοκρατία κατείχε θέση αντιπροέδρου ήταν την περίοδο 1999-2002, όταν εξελέγη στο προεδρείο του κόμματος της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς ο τότε πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΜΙΝΗ

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017