Εστησε ενέδρα θανάτου στον 69χρονο θείο του και έπαιξε «θέατρο» για να ξεφύγει

ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ Ο 46ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ

Ενέδρα θανάτου είχε στήσει στον 69χρονο θείο του, ο 46χρονος που συνελήφθη για το φονικό στην Δροσιά Αχαϊας. Μάλιστα ο δράστης μάλιστα δεν δίστασε να συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του θείου του, ενώ επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του για να αποπροσανατολίσει τους αστυνομικούς.

Εστησε ενέδρα θανάτου στον 69χρονο θείο του και έπαιξε «θέατρο» για να ξεφύγει

Όπως είπαν σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδος υποστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Ιωάννης Σειντής και ο διοικητής της Ασφάλειας Πατρών Απόστολος Μαρτζάκλης, ο δράστης επιχείρησε να παραπλανήσει τους αστυνομικούς.

Μάλιστα είχε προθυμοποιηθεί να μεταφέρει τη σορό του 69χρονου, όταν βρέθηκε από τους αστυνομικούς το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, προκειμένου να δικαιολογήσει τυχόν εντοπισμό δικού του βιολογικού υλικού.

Επίσης, είχε πάρει τα χρήματα της σύνταξης που είχε εισπράξει το θύμα, ώστε να στρέψει τις έρευνες των αστυνομικών, προς το ενδεχόμενο της ληστείας.

Όμως, οι χρόνιες προσωπικές και οικονομικές διαφορές που είχαν δράστης και θύμα κατέστησαν τον 46χρονο βασικό ύποπτο και μετά την προσαγωγή του στην Ασφάλεια Πατρών, αλλά και τα στοιχεία που είχαν οι αστυνομικοί, ομολόγησε, σύμφωνα με την Αστυνομία, το έγκλημα.

Εστησε ενέδρα θανάτου στον 69χρονο θείο του και έπαιξε «θέατρο» για να ξεφύγει

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 46χρονος περίμενε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης τον 69χρονο σε κοινοτικό δρόμο και όταν τον είδε να πλησιάζει, τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα στο κεφάλι.

Εστησε ενέδρα θανάτου στον 69χρονο θείο του και έπαιξε «θέατρο» για να ξεφύγει

Συνολικά, ο δράστης έριξε τέσσερις πυροβολισμούς, δυο κατά του θύματος, εκ των οποίων ένας ήταν εξ επαφής και δύο στον αέρα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ο δράστης πυροβόλησε στον αέρα, προκειμένου να πιστέψουν οι κάτοικοι ότι στην περιοχή βρίσκονται κυνηγοί.

Στην συνέχεια ο 46χρονος προσπαθώντας να καλύψει τα ίχνη του και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της Αστυνομίας, μετέφερε πεζός τη σορό του 69χρονου και την έριξε χαράδρα, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τον τόπο του εγκλήματος, ενώ κάλυψε με χώμα τις κηλίδες αίματος.

Επίσης, αφαίρεσε από τον 69χρονο διάφορα προσωπικά αντικείμενα, ρούχα, καθώς και το ποσό της σύνταξης που είχε εισπράξει νωρίτερα το θύμα. Κατόπιν τα έκαψε σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, στην ίδια περιοχή, ενώ περισυνέλλεξε και δύο από τους τέσσερις κάλυκες.

Ακόμη έβαλε το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε, σε σάκο μαζί με φυσιγγιοθήκη, που περιείχε δεκαεννέα 19 φυσίγγια, τα οποία έκρυψε σε θαμνώδη περιοχή, κοντά στο σπίτι του.

Όμως οι αστυνομικοί, κατά την διάρκεια των ερευνών στην περιοχή, βρήκαν βιολογικό υλικό, ενώ σε θαμνώδη περιοχή εντόπισαν το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης.