ΕΣΙΕΝ, ΣΑΝΤΣΕΘ, ΒΕΜΕΡ- Στον κουβά 3,3 εκατ. ευρώ πέταξε ο Παναθηναϊκός! | Mikrometoxos.gr

ΕΣΙΕΝ, ΣΑΝΤΣΕΘ, ΒΕΜΕΡ- Στον κουβά 3,3 εκατ. ευρώ πέταξε ο Παναθηναϊκός!

06.06.2016 00:13

Οι προσδοκίες που υπήρξαν το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, μετά τη «εκτόξευση» του μπάτζετ (διπλάσιο σε σχέση με την εκκίνηση του 2013), η απόκτηση «ονομάτων» όπως οι Εσιέν, Σάντσεθ, η αγορά του Αμπεΐντ (αντί 600.000 ευρώ παρακαλώ) και η ταχύτητα συμπλήρωσης του ρόστερ (στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ήταν έτοιμο κατά 90%), δεν συνοδεύτηκαν από τα επιθυμητά «αποτελέσματα».

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης (παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, όντας «μισός» στην Τούμπα) μια απόλυτα αποτυχημένη σεζόν, πληρώνοντας σε επανάληψη κατά τη διάρκεια της χρονιάς εκείνο το εφιαλτικό βράδυ της ρεβάνς με την Καμπάλα, που τον συνόδευσε σαν «μαύρο σύννεφο» σε όλη τη σεζόν.

Οι «πράσινοι» «πληγώθηκαν» εν πολλοίς και απ’ την αστοχία των καλοκαιρινών μεταγραφών, που κόστισαν πολύ και (οι περισσότερες) έδωσαν ελάχιστα. Το δε χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι πως έχοντας «δεσμευτεί» πλέον με ισχυρά συμβόλαια με τους παίκτες που πλέον δεν υπολογίζει, είναι υποχρεωμένος να «ξηλωθεί» κι άλλο. Για να «μαζέψει» τη ζημιά μέσω μιας σκληρής διαπραγμάτευσης (με το μικρότερο δυνατό κόστος αποζημιώσεων), να «αδειάσει» το ρόστερ του και να «ωφελήσει» αντίστοιχα το μεταγραφικό μπάτζετ του.

«Ζόρικη» εκκίνηση αν μη τι άλλο για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος έχει αναλάβει ως πρώτη «αποστολή» τη λύση των συμβολαίων των Εσιέν, Σάντσεθ και Βέμερ, οι οποίοι είναι εδώ και καιρό εκτός πλάνων. Πόσο κόστισαν οι τρεις παραπάνω την εφετινή σεζόν; Συνολικά 1,8 εκατ. ευρώ σε καθαρές απολαβές και σε μπόνους, το οποίο μόνο ο Ισπανός στόπερ πρόλαβε να πιάσει.

Με τη δε εφορία, το «πακέτο» (μόνο) του εφετινού κοστολογίου ανεβαίνει στα 3,3 εκατ. ευρώ! Για ένα σύνολο 39 αγώνων (καλά, καλά ούτε σεζόν), στους οποίους συμμετείχαν και οι τρεις (15 ο Εσιέν, 14 ο Σάντσεθ, 10 ο Βέμερ). Ποσά τεράστια όπως κι αυτά που «δεσμεύουν» κλιμακωτά τον Παναθηναϊκό με τους τρεις την επόμενη τριετία, με τον νέο διευθυντή ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού» να προσπαθεί να τα ρίξει σε λογικά επίπεδα, ξεκινώντας επαφές με όλους.

Πιο «δύσκολος»; Λόγω και του «σκληρού» μάνατζέρ του, Φαμπιέν Πιβετό, ο Μάικλ Εσιέν που έχει 800.000 ευρώ φιξ απολαβές την επόμενη σεζόν, χωρίς μπόνους. Στην πρώτη συζήτηση που είχε πάντως με τον Γκανέζο ο Ζιλμπέρτο, υπήρξε καλή διάθεση και σεβασμός του ενός προς τον άλλον. Δύσκολη θα είναι και η περίπτωση Βέμερ, διότι 300.000 ευρώ επί δύο σεζόν δύσκολα θα βρει αλλού και θα αξιώσει αρκετά χρήματα για να φύγει. Ο δε Σάντσεθ που δείχνει -λόγω διάρκειας συμβολαίου- το μεγαλύτερο «αγκάθι», θέλει να γυρίσει στην Primera Division όσο περνάει ακόμη η μπογιά του. Η Γρανάδα και η Εσπανιόλ τον έχουν προσεγγίσει ήδη κι αυτό θα είναι σίγουρα διαπραγματευτικό «ατού» στις συζητήσεις της επόμενης εβδομάδας.

* Το ασύλληπτο κόστος των Εσιέν, Σάντσεθ, Βέμερ μόνο για την εφετινή -καταστροφική- χρονιά, τα συνολικά 39 παιχνίδια τους και τα δεδομένα πριν από τις τελικές διαπραγματεύσεις

[ “Goal” ]

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017