Ερχονται συλλήψεις ακροδεξιών για την επίθεση στον Κουμουτσάκο – Ο ρόλος του «Γυμναστή» της Χρυσής Αυγής

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ

Ερχονται συλλήψεις ακροδεξιών για την επίθεση στον Κουμουτσάκο – Ο ρόλος του «Γυμναστή» της Χρυσής Αυγής

 http://www.imerisia.gr/

Για τον έναν από τους δράστες του χθεσινού επεισοδίου ξυλοδαρμού του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση και επίκειται και γίνονται ενέργειες για να συλληφθεί, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας στην ΕΡΤ διευκρινίζοντας πως από την έρευνα προκύπτει πως είναι στέλεχος ακροδεξιάς οργάνωσης, είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Για τους άλλους τρεις που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο ο κ.Τόσκας ανέφερε πως βρίσκονται στη διαδικασία της ταυτοποίησης ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει έρευνα και για περισσότερα άτομα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Τόσκας οι άνθρωποι αυτοί στο μεγαλύτερο μέρος έχουν ταυτοποιηθεί και μάλιστα για τον έναν από αυτούς έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση και αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύλληψή του. Για άλλους τρεις ανθρώπους, τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ταυτοποίησης.

Σχετικά με τη στάση της αστυνομίας στον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τόσκας δήλωσε πως η αστυνομία έκανε ότι μπορούσε για να προστατέψει τον βουλευτή, το οποίο βέβαια δεν φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες των επεισοδίων. Ο κ. Τόσκας έσπευσε να καλύψει την αδράνεια των αστυνομικών δυνάμεων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη λέγοντας πως η αστυνομία αιφνιδιάστηκε με τον δόλιο τρόπο που ενήργησαν αυτά τα ακραία στοιχεια.

Ερχονται συλλήψεις ακροδεξιών για την επίθεση στον Κουμουτσάκο - Ο ρόλος του «Γυμναστή» της Χρυσής Αυγής

Για το εάν οι δράστες προέρχονται από κάποιον πολιτικό χώρο, ο κ. Τόσκας δήλωσε πως είναι προφανές πως προέρχονται από τον χώρο της ακροδεξιάς, σημειώνοντας πως στο σημείο των επεισοδίων ήταν και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Όπως είπε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από την ταυτοποίηση προκύψει πως προέρχονται από τον χώρο της Χρυσής Αυγής. Δήλωσε πως ο πρώτος που έχει ήδη ταυτοποιηθεί είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και τώρα εξετάζουν και τα άλλα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ήδη ερευνά τους επιβάτες πέντε πούλμαν που έφτασαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος από την περιοχή του Μενιδίου και φέρονται ως μέλη της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα σε αυτούς, η αστυνομία αναμένεται να ερευνήσει και ένα συγκεκριμένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής που φέρνει το προσωνύμιο “Ο Γυμναστής”.