«Ο Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων. Ναι, είναι πλουσιόπαιδο. Εγώ στα νιάτα μου δεν έκανα πλούσια ζωή», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωράκης.

Με αυτόν τον τρόπο ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού παγιδεύθηκε από τον Τσίπρα και ψήφισε ένα ακόμη μνημόνιο που αποτελεί ευλογία για το πελατειακό κράτος, περνά στην αντεπίθεση.

Μάλιστα οι φωτογραφίες του Τσίπρα καθώς πιλοτάρει την θαλαμηγό του επιχειρηματία Γιώτη παραπαίμπουν στις ανέμελες στιγμές του Ανδρέα και της Μιμής στη θαλαμηγό “Γκουανταλαχάρα” του Σωκράτη Κόκκαλη.

Της αντεπίθεσης του Θεοδωράκη είχαν προηγηθεί συνεντεύξεις του Βασίλη Λεβέντη ο οποίος υποστήριζε ότι ο πατέρας του Τσίπρα έπαιρνε δουλειές από την Χούντα και ήταν σφόδρα αντι-αριστερός (video)

Απαντώντας στις κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργού για λαϊκισμό, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Θα δεχθώ να λέει εμένα ο Τσίπρας λαϊκιστή; Να με λέει ο ΣΥΡΙΖΑ διαπλεκόμενο εμένα; Θα τους πληρώσω με το ίδιο νόμισμα και λίγο παραπάνω. Κάνουν επίθεση σε θέματα ηθικής».

Ωστόσο ο κ. Θεοδωράκης δεν απέκλεισε ενδεχόμενο συνεργασίας, ήταν όμως κατηγορηματικός στη διεξαγωγή νέας εκλογικής μάχης, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση δεύτερων εκλογών».

Συν τοις άλλοις, κατηγόρησε την κυβέρνηση για κωλυσιεργία, τονίζοντας ότι αν η συμφωνία είχε επιτευχθεί τον Απρίλιο η χώρα θα είχε γλιτώσει την ταλαιπωρία των capital controls, επισημαίνοντας ότι «για τη ρύθμιση του χρέους θα ήταν καλύτερα η Βουλή να πήγαινε μέχρι τον Δεκέμβριο».