Επιτέλους ανακοινώθηκε! Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της Σαββαΐδου και μόλις 40χρονών! - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Επιτέλους ανακοινώθηκε! Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της Σαββαΐδου και μόλις 40χρονών!

20.01.2016 21:34

Επιτέλους ανακοινώθηκε! Αυτός είναι ο αντικαταστάτης της Σαββαΐδου – Μόλις 40χρονών!

Το καθοριστικότερο κριτήριο στην επιλογή του είναι η μακρά θητεία στον ιδιωτικό τομέα αλλά και το πλούσιο βιογραφικό του στις νομικές σπουδές στη Σορβόνη και ισχυρούς δεσμούς με τη Γαλλία (και μέσω της συνεργασίας του με μεγάλα δικηγορικά γραφεία της χώρας μας)

Ο δικηγόρος Γιώργος Πιτσιλής είναι από σήμερα ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων που διαδέχεται στην θέση αυτή την Κατερίνα Σαββαΐδου.

Εκδόθηκε η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση του δικηγόρου Γιώργου Πιτσιλή στη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Ο Γιώργος Πιτσιλής γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1975. Είναι επιτυχημένος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ερευνητής και έμπειρος επαγγελματίας, με μακρά σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα.

Αποφοίτησε από το Κλασσικό Λύκειο Αναβρύτων. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Είναι επίσης κάτοχος DEA Φορολογικού Δικαίου του ΠανεπιστημίουPantheon – Sorbonne (Paris I).
Από το 2011, είναι ιδρυτικό μέλος του δικηγορικού γραφείου ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ – ΠΙΤΣΙΛΗΣ – ΒΕΛΕΓΡΑΚΗΣ (K|P|V). Προηγουμένως, υπήρξε συνεργάτης της Δικηγορικής Εταιρείας FDMA(1999-2010). Από το 2010 έως σήμερα υπήρξε φορολογικός σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ειδικεύεται σε όλο το φάσμα του  Φορολογικού Δικαίου, Ελληνικού, Διεθνούς και Ευρωπαϊκού. Είναι μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Φορολογικού Δικαίου και Δημοσιονομικών Μελετών (2008-), έχει πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε νομικά έντυπα και οικονομικές εφημερίδες και συμμετέχει στις επιστημονικές ομάδες διαφόρων νομικών περιοδικών. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, ενώ διαθέτει και γνώσεις Γερμανικών.

Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017