Επιθετικές υποβαθμίσεις των αμερικανικών τραπεζών ετοιμάζει ο Standard & Poor’s,

Οι τράπεζες που αναμένεται να υποβαθμιστούν είναι οι JPMorgan, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon και State Street
Επιθετικές υποβαθμίσεις των αμερικανικών τραπεζών ετοιμάζει ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, εξαιτίας των νέων κανόνων κεφαλαιακής επάρκειας που επέβαλε η Federal Reserve.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι τράπεζες που αναμένεται να υποβαθμιστούν είναι οι JPMorgan, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon και State Street.
Οι νέες αυστηρότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις και περιορισμούς, αποκλειστικά για τις οκτώ μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ με συνολικό ενεργητικό ύψους περίπου 10 τρισ. δολαρίων.
Οι νέοι κανόνες δεν ζητούν μεν από τις τράπεζες να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους σε συγκεκριμένο μέγεθος, ωστόσο από τη στιγμή που ισχύουν μόνο για τους κολοσσούς της Wall Street είναι σαφές πως θα τις ωθήσουν να επανεξετάσουν τόσο το μέγεθός τους όσο και την έκθεσή τους σε ρίσκο.
* ,