Επανέρχεται στην κάλυψη της ΠΕΙΡ η Euroxx - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Επανέρχεται στην κάλυψη της ΠΕΙΡ η Euroxx

26.01.2016 01:17

Επανέρχεται στην κάλυψη της ΠΕΙΡ η Euroxx, δίνοντας την τιμή στόχο στα 0,39 ευρώ και τη σύσταση για overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς.

Σύμφωνα με τη Euroxx, η Πειραιώς κάλυψε με επιτυχία τις μεγαλύτερες, σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες, κεφαλαιακές ανάγκες που προέκυψαν από τα πρόσφατα stress test. 

Πλέον η τράπεζα έχει υπερκαλύψει τις ανάγκες της, εξέλιξη που δίνει θετικές προοπτικές τόσο για την κερδοφορία της όσο και για την πορεία της το επόμενο διάστημα.  

Η Euroxx παραμένει θετική στο σενάριο του turnaround της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο εξάμηνο του 2016, με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης και της αποφασιστικής εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής. 

Δεδομένης της δεσπόζουσας θέσης της Πειραιώς στην εγχώρια αγορά και της στόχευσής της στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η Euroxx περιμένει από την τράπεζα να είναι σε θέση να βελτιστοποιήσει το προφίλ κινδύνου-απόδοσης του χαρτοφυλακίου της… 

Και να λάβει ένα μεγαλύτερο μερίδιο αυτού του Grecovery.

Επίσης, το Μεσοπρόθεσμο Επιχειρησιακό Σχέδιο – το οποίο, αν εκτελεστεί με επιτυχία – θα βελτιώσει τις εγχώριες δραστηριότητες της τράπεζας, θα θέσει τα θεμέλια για βιώσιμη κερδοφορία…

Και θα ενισχύσει σημαντικά την αξία του ομίλου σε επίπεδο αποτίμησης, μετά την πτώση της τιμής της μετοχής της Πειραιώς κατά 20% κατά την τελευταία εβδομάδα (42% από την αρχή του έτους)…

Κυρίως εξαιτίας των ανησυχιών για πιθανές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης

Η Πειραιώς διαπραγματεύεται με 0.17x 2016e P/TBV, με το discount έναντι των εγχώριων ανταγωνιστών της να μην αιτιολογείται πλήρως, κατά την άποψη της Euroxx. 

Επιπλέον, η αλλαγή CEO δεν μεταβάλλει την θεμελιώδη άποψη της Euroxx για την τράπεζα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017