Επίκειται συμφωνία Ελλάδας – δανειστών – Έκτακτη συνάντηση τρόικας με το οικονομικό επιτελείο – Πιθανό EWG 16/11 | Mikrometoxos.gr

Επίκειται συμφωνία Ελλάδας – δανειστών – Έκτακτη συνάντηση τρόικας με το οικονομικό επιτελείο – Πιθανό EWG 16/11

11.11.2015 16:49
Πρέπει να νομοθετηθεί άμεσα σειρά μέτρων για τον τραπεζικό τομέα….
(upd)Θέμα ημερών είναι η συμφωνία μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των δανειστών για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 16:30 η κρίσιμη συνάντηση ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και την τρόικα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα είναι παρόντες οι υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Χουλιαράκης και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.
Δεν αποκλείεται στις 16 Νοεμβρίου 2015 να συνεδριάσει εκτάκτως το Euro Working Group για την εκταμίευση της δόσης.
Την επόμενη ημέρα, στις 17 Νοεμβρίου, συνεδριάζει ο ESM για να εγκρίνει τα 10 δις. ευρώ για τις τράπεζες.
«Αγκάθια» για να θεσμοθετηθεί στο σύνολό της η πρώτη δέσμη και να καταστεί εφικτή η εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, αποτελούν τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες που υπάγονται στον «νόμο Κατσέλη»), τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, η ρύθμιση των 100 δόσεων και οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων.
Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να επαναφέρει στη Βουλή τις διατάξεις για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017