Επίθεση της Γερμανίας σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ λόγω…Ρωσίας..! | Mikrometoxos.gr

Επίθεση της Γερμανίας σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ λόγω…Ρωσίας..!

19.06.2016 10:13

Δριμεία κριτική άσκησε στο ΝΑΤO ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος υπογράμμισε πως οι κινήσεις του ΝΑΤΟ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε πόλεμο με τη Ρωσία. Ο Σταϊνμάιερ αναφέρθηκε στην άσκηση Anakonda-16, η οποία αφορά ένα σενάριο επίθεσης της Ρωσίας στην Πολωνία. Ο σχεδιασμός της άσκησης φανερώνει πως το ΝΑΤΟ υποκινείται από τον αμερικανικό παράγοντα και παράλληλα θέτει άμεση ανάγκη για διάλογο με τη Ρωσία, λίγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 Ιουλίου.

«Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να πυροδοτήσουμε την κατάσταση περισσότερο με διαξιφισμούς και πολεμοχαρή συμπεριφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στάινμαϊερ.

«Όποιος πιστεύει ότι μια συμβολική παρέλαση τεθωρακισμένων στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας θα φέρει σταθερότητα, κάνει λάθος. Θα ήταν μοιραίο αν τώρα περιορίζαμε την προσοχή μας στον στρατό και αναζητούσαμε λύσεις αποκλειστικά μέσω της πολιτικής της αποτροπής».

Παράλληλα, ο Γερμανός Υπουργός υπογράμμισε πως το ΝΑΤΟ πρέπει να ανανεώσει τις συνομιλίες, σχετικά με τα οφέλη του αφοπλισμού και τον έλεγχο των όπλων σε όλη την Ευρώπη.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ, δηλώνει πως το ΝΑΤΟ επιθυμεί να ενισχύσει την παρουσία του στην Ανατολική Ευρώπη. Όλες αυτές οι αποφάσεις έχουν στόχο να μεγαλώσουν το χάσμα μεταξύ Ευρώπης – Ρωσίας και να προκαλέσουν με κάθε τρόπο τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017