Επίθεση στο δικαστικό σώμα εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης- έντονες αντιδράσεις

Επίθεση στο δικαστικό σώμα εξαπέλυσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος ανέφερε σε ομιλία του πως “το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων”. 
Όπως είπε χαρακτηριστικά σε εκδήλωση στο Περιστέρι «υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι – για να το πω ευγενικά – εξαρτώμενοι ή – για να το πω κανονικά – στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος.
Επιπλέον ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση με το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος λέγοντας ότι “για πρώτη φορά η κυβέρνηση έβαλε χειροπέδες σε δημοσιογράφους-εκβιαστές και για έναν από αυτούς δεν ήταν ατύχημα και τόσο ως φαίνεται”. 
Λίγη ώρα αργότερα οι δικαστικοί ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για θεσμική εκτροπή του υπουργού και ζητούν παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία ως εγγυητή του πολιτεύματος να παρέμβει.
Παράλληλα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να αποδείξει αυτά που υποστηρίζει.
«Οι δικαστές δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις» καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.