Επένδυση άνω των 4 εκατ. για τη λειτουργία εργοστασίου στη Λεμεσό από την Δωδώνη

 

Την επέκταση της δραστηριότητά της στην αγορά της Κύπρου ανακοίνωσε χθες η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη.

 

Η γαλακτοβιομηχανία θα ιδρύσει στην Κύπρο την εταιρεία Dodoni Dairy Products (Cyprus) Ltd και θα λειτουργήσει εργοστασιακή μονάδα για την παραγωγή Χαλουμιού και Αναρής, όπως είχε αποκαλύψει σε πρόσφατο δημοσίευμά του το «Χρηματιστήριο».
Όπως ανακοινώθηκε σε σχετική δημοσιογραφική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε  στην Λευκωσία, η Δωδώνη, προχώρησε στη δημιουργία μιας υπερσύχρονης μονάδας παραγωγής Χαλουμιού και άλλων τυροκομικών προϊόντων, η οποία βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Ύψωνα στη Λεμεσό και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της την Άνοιξη του 2016.
Η Δωδώνη, ως η Νο1 εταιρεία σε πωλήσεις παραδοσιακής φέτας στην Ελλάδα, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς της, αξιοποιώντας πλήρως τη δυναμική που υπάρχει στη διεθνή αγορά για το χαλούμι.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην δυναμική εξαγωγή του μεγαλύτερου μέρους των προϊόντων που θα παράγονται από την Dodoni Dairy Products(Cyprus), μέσω του ευρύτατου δικτύου συνεργατών που διαθέτει σε 35 χώρες παγκοσμίως.
Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, το εργοστάσιο στην Κύπρο αναμένεται να επεξεργαστεί περισσότερους από 20.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος, ενώ ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν θα ξεπεράσει τις 60. 
Η κίνηση αυτή εκ μέρους της Δωδώνη και η άμεση ενασχόλησή της με την κυπριακή τυροκομία, αποτελεί ουσιαστική στήριξη στις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για την αναγνώριση του Χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ, αλλά και ένδειξη εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και τις δυνατότητες που προσφέρει.