Εξάρθρωση κυκλώματος υφαρπαγής πολυτελών κατοικιών στην Αττική

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Κύκλωμα υφαρπαγής πολυτελών κατοικιών στην Αττική για το οποίο εκκρεμούσε δικογραφία από το περασμένο καλοκαίρι εξάρθρωσε η αστυνομία μετά από κίνηση λογαριασμού στο σύστημα Taxis.H κίνηση αυτή οδήγησε τους αστυνομικούς του ΤΑ Ψυχικού στα λογιστικά γραφεία, στα οποία είχε ανατεθεί από τα μέλη του κυκλώματος η διευθέτηση των φορολογικών εκκρεμοτήτων.Όπως προέκυψε μέλη του κυκλώματος είχαν επιχειρήσει να υφαρπάξουν με τον ίδιο τρόπο και άλλα ακίνητα σε Βούλα και Ψυχικό.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. επεκτάθηκε σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα ενώ για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν επτά μέλη του κυκλώματος -τέσσερις άντρες και τρεις γυναίκες- τρεις από τους οποίους σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα.”Ιθύνων νους” του κυκλώματος φέρεται να είναι 64χρονος που είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για υπόθεση με πλαστά ομόλογα. Πέντε από τους κατηγορουμένους συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ άλλοι δύο αναζητούνται.

Οι αποκαλύψεις για το εν λόγω κύκλωμα άρχισαν τον Ιούλιο του 2014 όταν η ιδιοκτήτρια πολυτελούς κατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό ύστερα από απουσία της για μεγάλο διάστημα, επιχείρησε να μπει στο σπίτι της όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε πρόσβαση καθώς είχαν αλλάξει οι κλειδαριές.Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική έρευνα, η μονοκατοικία είχε πουληθεί αντί 550.000 ευρώ, χωρίς η ιδιοκτήτρια να έχει ιδέα.
Το συγκεκριμένο ακίνητο τα μέλη του κυκλώματος, είχαν επιχειρήσει να το πωλήσουν επίσης σε τρεις υποψήφιους αγοραστές και οι οποίοι είχαν δώσει προκαταβολές.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι κατά τη διαδικασία μεταβίβασης του ακινήτου, μετά την καθε υποτιθέμενη αγοραπωλησία, μέλη του κυκλώματος, με πρόσβαση στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο είχαν σκίσει τις σελίδες με τις σχετικές εγγραφες.

http://www.cnn.gr/news/ellada/story/8122/exarthrosi-kyklomatos-yfarpagis-polytelon-katoikion-stin-attiki