Ενας ή δύο μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες μετράνε μέρες για την… μετάβασή τους στον Κορυδαλλό

Στην Ελλάδα είναι γνωστές οι σχέσεις και η διασύνδεση της εκάστοτε εξουσίας με τα μέσα ενημέρωσης.

Τους νταβατζήδες όπως έχουν μείνει γνωστοί που παίζουν στα δάκτυλα την ενημέρωση και μοιράζουν την πίτα της διαφήμισης κατά πώς τους βολεύει. Και βεβαίως κατά πώς την μοιράζει και η εκάστοτε κυβέρνηση εννοείται.

Η κρίση ήρθε να σαρώσει και τους εκδότες και καναλάρχες και να τους μετατρέψει σε χρεοκοπημένα κουρέλια που χρωστούν σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία.

Μεγαλόσχημοι από το χώρο των εκδόσεων και της τηλεόρασης χρωστάνε συνολικά πάνω από 1 με 1,5 δις ευρώ και υπό κανονικές συνθήκες, σε μια κανονική χώρα με νόμους που τηρούνται θα έπρεπε να έχουν πάει φυλακή. Και τα μαγαζιά τους να έχουν κλείσει.

Μια από τις μεγαλύτερες πληγές της Μεταπολίτευσης, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα αυτή ήταν η γιγάντωση εκβιαστών που «αγόρασαν» την ενημέρωση για ένα κομμάτι ψωμί,.. έβγαλαν δισεκατομμύρια παίρνοντας δάνεια που δεν πλήρωσαν ποτέ, έγιναν μεγάλοι και τρανοί με σπιταρόνες από το Γκστάαντ μέχρι τη Νίκαια της Γαλλίας και από την Αράχοβα μέχρι τη Μύκονο…

Τις τελευταίες εβδομάδες ακούγεται πολύ στην πιάτσα ότι ένας ή δύο μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες μετράνε μέρες για την… μετάβασή τους στον Κορυδαλλό.

Όχι με λίαρ τζετ όπως έχουν μάθει τόσο καιρό αλλά με την κλούβα της Αστυνομίας.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε, κι αυτό δεν είναι μυστικό, ότι στις 11 Ιανουαρίου καταθέτει στον ανακριτή, μετά από δύο αναβολές ο Σταύρος Ψυχάρης, ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ.

Ακούγονται και άλλα ονόματα καναλαρχών και εκδοτών που χρωστάνε εκατομμύρια, που έχουν πάρει ομολογιακά δάνεια και δεν τα έχουν πληρώσει και οι οποίοι έχουν μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη.

Κάποιοι επικαλούνται την… κλονισμένη υγεία τους, άλλοι την κακή κατάσταση στην οικονομία, άλλοι το γήρας τους κι άλλοι ότι δεν μπορούν να ζήσουν φυλακισμένοι. Αν θέλουμε να μιλήσουμε με όρους δικαιοσύνης και πραγματική εφαρμογής των νόμων τότε λέμε ξεκάθαρα ότι πρέπει κάποιοι επιτέλους να πάνε φυλακή.

Πρέπει να βάλουν λουκέτο ορισμένα μαγαζιά. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να πάψει το βρόμικο παιχνίδι με τα media shops που μοιράζουν εκατομμύρια, κι όχι πάντα με βάση την ποιότητα των μέσων.

 πηγή : antinews.gr