Ενέργεια και τουρισμός οι βασικοί πυλώνες συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ενέργεια και τουρισμός οι βασικοί πυλώνες συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας

28.05.2016 02:03

Οι τομείς της ενέργειας και του τουρισμού αναδεικνύονται ως βασικοί πυλώνες συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας, μετά τη συνάντηση του ρώσου προέδρου Vladimir Putin με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Επιπλέον, εκφράστηκε το έντονο ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΛΘ.


Αναλυτικότερα, ο Vl. Putin εξέφρασε το ρωσικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις, ενώ επισήμανε τα περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Παράλληλα, υπογράμμισε και τον τουρισμό ως σημαντικό τομέα συνεργασίας των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι «πολλοί Ρώσοι έχουν ως πρώτη επιλογή προορισμού την Ελλάδα, με περίπου 1 εκατ. ρώσους ταξιδιώτες να φτάνουν φέτος στην Ελλάδα».
Προσέθεσε, δε, ότι υπάρχουν προοπτικές αυτός ο αριθμός [ρώσων τουριστών] να τριπλασιαστεί, εφόσον το θέμα με τις θεωρήσεις βίζας λήξει.
«Καλύπτουμε το 60% των αναγκών της Ελλάδας σε φυσικό αέριο και το 15% των αναγκών της σε πετρέλαιο», ανέφερε, επίσης, ο Putin.
Απο την πλευρά του, ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και μεταξύ των ΕΛΠΕ και Rosneft.
Γνωστοποίησε, δε, ότι στο τραπέζι των συνομιλιών βρέθηκαν και οι προοπτικές για περαιτέρω ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών.
Ως προς το ζήτημα του τουρισμού, ο έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως «προχωρούμε συντονισμένα στον τουρισμό, ώστε η Ελλάδα να γίνει βασικός προορισμός για τους Ρώσους».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017