ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ! Υπουργός “αδειάζει” τον Πολάκη…

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, επιτέθηκε φραστικά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, σχετικά με τις δηλώσει που έκανε ο τελευταίος για τους δικαστές: “Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τη δικαιοσύνη. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών και πρέπει να μπει νέο αίμα σε αυτό το σώμα, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών, για να το πω κομψά, έχει δεσμεύσεις ή τέλοσπαντων να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρόντος ή του παρελθόντος”.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι “το Υπουργείο Δικαιοσύνης κι εγώ εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στη συντριπτική πλειονότητά τους. Δεν υπάρχει κατηγορία μέσα στους οποίους να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις όμως ελέγχονται θεσμικά.

“Όσο απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη μου στην Δικαιοσύνη εξίσου απόλυτη είναι και η προσήλωσή μου στην ανάγκη παρρησίας. Η παρρησία μπορεί να προέρχεται και από πολίτη και από πολιτικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση να πω ότι όσα είπε ο κ.Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου θυμίζει διδασκαλία ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Να το πω κομψά. Είναι δήλωση χωρίς νόημα ή θεσμική εκτροπή η οποία όμως έχει ανάγκη επιχειρηματολογίας”.

Φαίνεται ό τι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη αρχίσει να υπάρχουν ρωγμές, κάτι που σίγουρα δεν προϊδεάζει μια θετική εξέλιξη στη σύσταση του κόμματος αλλά και της κυβέρνησης.