ΕΛΠΕ: Γιατί αυτά έχασαν το δικό τους ρεκόρ, αλλά και πάλι εντυπωσίασαν | Mikrometoxos.gr

ΕΛΠΕ: Γιατί αυτά έχασαν το δικό τους ρεκόρ, αλλά και πάλι εντυπωσίασαν

08.09.2015 14:46

Ελληνικά Πετρέλαια: 

Στην δική τους περίπτωση το ρεκόρ χάθηκε λόγω της προγραμματισμένης συντήρησης.

Εφόσον η λειτουργία του Ασπροπύργου ήταν σε κανονικά επίπεδα τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας θα ήταν υψηλοτέρα κατά 80 εκατ. ευρώ ενώ από τους περιορισμούς κεφαλαίου παρά τις λίγες σχετικά ημέρες στο β’ τρίμηνο η αρνητική επίδραση εκτιμήθηκε σε 10 εκατ. ευρώ.

Καταλύτες παραμένουν η επικείμενη αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ (περίπου 212 εκατ. ευρώ), η πώληση του 35% της εταιρίας όπως περιγράφεται στο 3ο μνημόνιο καθώς και η απρόσκοπτη λειτουργία των τριών διυλιστηρίων στο δεύτερο τρίμηνο.

Η επίσπευση της πώλησης της ΔΕΣΦΑ θα μειώσει τον μεικτό δανεισμό μειώνοντας τα χρηματοοικονομικά έξοδα. 

ΩΣ γνωστόν ο Όμιλος κατά το Β’ Τρίμηνο κλήθηκε να διαχειριστεί τις επιπτώσεις του δυστυχήματος της 8 Μαΐου 2015, που επιπλέον επέκτεινε το σταμάτημα το διυλιστηρίου Ασπροπύργου…

ELPE99

ΚΑΘΩΣ και το έκτακτο σταμάτημα της μονάδας flexicoker στο διυλιστήριο Ελευσίνας, αλλά και την τραπεζική κρίση με την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και την τραπεζική αργία, στο τέλος Ιουνίου.

Παρά τις… προκλήσεις πέτυχε σημαντική βελτίωση στα αποτελέσματα του Β’ Τριμήνου 2015 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA να ανέρχονται σε 130 εκατ. (Β’ Τρίμ. 2014: 49 εκατ.)…

Με βάση τις νέες εκτιμήσεις των αναλυτών της ΑΛΦΑ ΦΑΙΝΑΝΣ τα ΕΛΠΕ θα καταγράψουν φέτος προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 176 εκατ. και EBITDA 625 εκατ. ευρώ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017