ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Την σύσταση ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ διατηρεί η NBG Securities, στα 1,4000 ευρώ η τιμή στόχος | Mikrometoxos.gr

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Την σύσταση ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ διατηρεί η NBG Securities, στα 1,4000 ευρώ η τιμή στόχος

07.04.2016 01:30
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Την σύσταση ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ διατηρεί η NBG Securities για τη μετοχή της εταιρίας Ελλάκτωρ, με τους αναλυτές της να υποστηρίζουν ότι η αποτίμηση της στα τρέχοντα επίπεδα είναι δίκαιη δεδομένου του δανεισμού της αλλά και των εκτιμήσεων ότι θα εμφανίσει και το 2016 απώλειες. 

Ο τίτλος έχει υποαποδώσει σε σχέση με την ελληνική αγορά κατά 6% από την αρχή του έτους, ενώ στην παρούσα φάση διαπραγματεύεται με discount σε σχέση με την τιμή στόχο των 1,40 ευρώ αλλά και έναντι του μέσου όρου των αντίστοιχων επιχειρήσεων του κλάδου. 

Η περαιτέρω πορεία του κατασκευαστικού κλάδου θα αποτελέσει κλειδί για την απόδοση της Ελλάκτωρ, ενώ οι παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων της χρηματιστηριακής είναι η ομαλοποίηση της ρευστότητας…
 
ΚΑΘΩΣ και η βελτίωση του περιθωρίου κέρδους στις κατασκευές, η υλοποίηση των ανεκτέλεστων έργων, η αύξηση της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό, καθώς και οι ταμειακές ροές από την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τα αποτελέσματα 4ου τριμήνου ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε επίπεδο κερδοφορίας. Οι πωλήσεις υποχώρησαν 6% στο δ΄3μηνο σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκαν στα 436 εκατ. με την συρρίκνωση των εσόδων από κατασκευές να επιβραδύνεται κατά το διάστημα αυτό. 

 
Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 13% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 και ανήλθαν στα 9,6 εκατ. ευρώ ενώ οι καθαρές προσαρμοσμένες ζημιές διαμορφώθηκαν στα 27,7 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12,5 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2014.
 
Η διοίκηση της Ελλάκτωρ θα προτείνει την μη διανομή μερίσματος για το 2015. Σε επίπεδο πωλήσεων τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κατά 12% τις προσδοκίες των αναλυτών της NBG Securities που προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στα 387 εκατ. ευρώ.
 
Ωστόσο, οι προβλέψεις για ζημίες 8,8 εκατ. ευρώ ήταν πολύ χαμηλότερες από τα 27,7 εκατ. ευρώ που εμφάνισε η Ελλάκτωρ, γεγονός που αποδίδεται και στον υψηλότερο πραγματικό φορολογικό συντελεστή.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017