ΕΛΚΑ: Δύο νέες συμβάσεις με την γερμανική Tennet (...Να μας έλεγαν και τα νούμερα;) - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΕΛΚΑ: Δύο νέες συμβάσεις με την γερμανική Tennet (…Να μας έλεγαν και τα νούμερα;)

15.04.2016 00:28

Δύο νέες συμβάσεις υπέγραψαν τα Ελληνικά Καλώδια με τη γερμανική εταιρεία Tennet, διαχειρίστρια συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η Tennet  ανέθεσε στον όμιλο Ελληνικά Καλώδια την εκτέλεση δύο έργων «με το κλειδί στο χέρι» (turnkey projects) για τον σχεδιασμό, παραγωγή, εγκατάσταση και υποθαλάσσια προστασία υποβρύχιων συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για τη σύνδεση των υποσταθμών των υπεράκτιων αιολικών πάρκων Borkum Riffgrund II και Trianel Borkum στη Βόρεια Θάλασσα.

Ειδικότερα, οι συμβάσεις που ανατέθηκαν στην Ελληνικά Καλώδια αφορούν τον «με το κλειδί στο χέρι» σχεδιασμό, παραγωγή, εγκατάσταση και υποθαλάσσια προστασία και θέση σε λειτουργία τριών συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με υποβρύχια καλώδια εναλλασσόμενου ρεύματος ονομαστικής τάσης 155 Kv, με μόνωση εξωθημένου διασταυρωμένου πολυαιθυλενίου (XLPE). Τα έργα περιλαμβάνουν εγκατάσταση υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης 155 kV συνολικού μήκους 24 χιλιομέτρων.

Τα εν λόγω σύνθετα τριπολικά υποβρύχια καλώδια με μόνωσηXLPE και με ενσωματωμένες δύο οπλισμένες μονάδες οπτικών ινών των 24 ινών έκαστη, θα παραχθούν από την Ελληνικά Καλώδια στο εργοστάσιο της θυγατρικής της εταιρείας Fulgor, στην Κόρινθο, ενώ οι εργασίες εγκατάστασης είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν το 2018. Η Fulgor  διαθέτει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπουν την παραγωγή και την πραγματοποίηση δοκιμών υποβρυχίων καλωδίων σε μεγάλα, συνεχόμενα μήκη, με απουσία ή με τον ελάχιστο αριθμό εργοστασιακών συνδέσμων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα εν λόγω υψηλών απαιτήσεων έργα υπογραμμίζουν την εξέχουσα θέση του ομίλου Ελληνικά Καλώδια ανάμεσα στους κατασκευαστές υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης παγκοσμίως,. Τα τελευταία χρόνια, η Ελληνικά Καλώδια αναπτύσσει τεχνολογικά προηγμένα καλώδια με τεχνογνωσία που εκτείνεται σε υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης και καλώδια υπερύψηλης τάσης, καθώς και σε υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017