Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση υπεξαίρεσης 17,9 εκατ. ευρώ | Mikrometoxos.gr

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Παπαγεωργόπουλος για την υπόθεση υπεξαίρεσης 17,9 εκατ. ευρώ

17.10.2015 02:43

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αφέθηκε τελικώς ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων.

Πιο συγκεκριμένα, ενώπιον ειδικού ανακριτή βρέθηκε ο Παπαγεωργόπουλος, απολογούμενος για πράξη που συνδέεται με το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε από το Εφετείο σε κάθειρξη 12 ετών.

Αυτή τη φορά κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατηγορία την οποία και αρνήθηκε κατά τη διαδικασία της απολογίας.

Μάλιστα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον περασμένο Ιούλιο για λόγους υγείας, φέρεται να επανέλαβε ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπεξαίρεση, ενώ χαρακτήρισε άδικη την καταδίκη του για την υπόθεση.

Για την παραπάνω πράξη καλείται να απολογηθεί στο τέλος του μήνα, ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, που εξακολουθεί να κρατείται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών για το πολύκροτο σκάνδαλο.
Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη, που είναι σε βαθμό κακουργήματος και συνδέεται με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, ασκήθηκε τον περασμένο Γενάρη, κατόπιν παραγγελίας του τότε εισαγγελέα διαφθοράς Αργύρη Δημόπουλου.

Προηγήθηκε σχετική έρευνα της εισαγγελίας πρωτοδικών με βάση το σκεπτικό της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που είχε τιμωρήσει τους δύο άνδρες με την ποινή των ισοβίων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017