ΕΛΑΣΤΡΟΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανακοίνωση απόκτησης συμμετοχής - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανακοίνωση απόκτησης συμμετοχής

07.04.2016 16:16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση απόκτησης συμμετοχής

 

Η ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕΒΕ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την εξαγορά της συμμετοχής της TATA STEEL NEDERLAND BV στην εταιρία CORUS ΚΑΛΠΙΝΗΣ ΣΙΜΟΣ ΑΕΒΕ (εφεξής CKS). H CKS ιδρύθηκε το 1999 και αποτελεί την 1η κοινοπραξία (50-50) της ΕΛΑΣΤΡΟΝ με την TATA STEEL.

Με εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο Αττικής, η εταιρία δραστηριοποιείται στην παραγωγή σύγχρονων δομικών υλικών χάλυβα (πάνελ πολυουρεθάνης) με εφαρμογή στην κατασκευή κτιρίων και ψυκτικών θαλάμων.

Η ως άνω εξαγορά της συμμετοχής εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της ΕΛΑΣΤΡΟΝ με στόχο την συγκέντρωση λειτουργιών και δραστηριοτήτων υπό κοινή διοίκηση, μέσω της οποίας προβλέπεται η επίτευξη οικονομιών κλίμακος.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς ο Όμιλος ΕΛΑΣΤΡΟΝ θα διαχειρίζεται πλήρως την μεγαλύτερη γκάμα χαλυβουργικών προϊόντων στην ελληνική αγορά. Το τίμημα εξαγοράς της συμμετοχής θα ανέλθει σε 700 χιλ. ευρώ και κρίνεται εύλογο βάσει της τρέχουσας αποτίμησης και των οικονομικών συνθηκών στην ελληνική αγορά.

Σημειώνεται ότι η ΤΑΤΑ STEEL εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω μιας επιπλέον κοινοπραξίας με την ΕΛΑΣΤΡΟΝ την ΤΑΤΑ ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕ στη Βόρειο Ελλάδα.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017