Εκλογές 2015: Αυτοί είναι οι όροι του debate μεταξύ Τσίπρα - Μεϊμαράκη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Εκλογές 2015: Αυτοί είναι οι όροι του debate μεταξύ Τσίπρα – Μεϊμαράκη

13.09.2015 12:21
Οι αλλαγές που κάνουν την τηλεμαχία πιο διαδραστική, η δυνατότητα σχολίου-απάντησης του ενός στις τοποθετήσεις του άλλου και η πιθανότητα ύπαρξης buzzer για την παρέμβασή τους οι βασικές διαφορές από το προηγούμενο φορμάτ

Μετά τις χλιαρές και κατά βάση αρνητικές κριτικές που δέχτηκε το debate των επτά, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν σε μια νέα φόρμα για την τηλεμαχία ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Φαίνεται πως το “θέαμα” θα μπορούσε να είναι πιο ενδιαφέρον τη Δευτέρα, με μεγαλύτερη διάδραση, περισσότερο διάλογο ανάμεσα στους Τσίπρα – Μεϊμαράκη και λιγότερες θεματικές ενότητες που ίσως επιτρέψουν εις βάθος συζήτηση σε κάποια βασικά θέματα, μόλις πέντε μέρες πριν τις εκλογές.

Η τηλεμαχία θα ξεκινήσει στις 21.00 και όχι στις 22.00 όπως είχε διαρρεύσει τη Δευτέρα, ενώ θα περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες, οι οποίες θα είναι “εσωτερική” και “εξωτερική” πολιτική. Αυτή τη φορά, προβλέφθηκαν δύο διαλείμματα στη διάρκεια του debate για να μην τραβήξει και κουράσει όπως εκείνο της περασμένης Δευτέρας.

Το τηλεοπτικό φορμάτ περιλαμβάνει τρεις γύρους ερωτήσεων. Στον πρώτο γύρο θα απευθύνουν ερώτηση οι δημοσιογράφοι, στη συνέχεια ο ένας πολιτικός στον άλλον απευθείας και τέλος ερώτηση θα  υποβάλει ο συντονιστής της βραδιάς Πάνος Χαρίτος.

Το buzzer και η δυνατότητα παρέμβασης

Εκείνο που φαίνεται να ζωντανέψει λίγο τη συζήτηση είναι η δυνατότητα παρέμβασης στις απαντήσεις τους ενός στον άλλο, μία σε κάθε τοποθέτηση. Θα μπορεί με άλλα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας να παρέμβει στην απάντηση Μεϊμαράκη κάνοντας την τοποθέτησή του επ’ αυτής και το αντίστροφο. Μάλιστα, γίνεται συζήτηση για τη δυνατότητα να μπει κουμπί γι’ αυτό το σκοπό. Όπως και στην πρώτη τηλεμαχία, οι δημοσιογράφοι έχουν και σε αυτή την τηλεμαχία το δικαίωμα follow up.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017