Εκθέσεις: Πως να μην σε πιάνει…σφίξιμο!

Επανέρχεται στην αξιολόγηση των τραπεζικών μετοχών η Axia Ventures, συστήνοντας buy (αγορά) για τις Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς, και neutral (ουδετερότητα) για την Εθνική Τράπεζα. Η Axia Ventures επαναφέρει και τις τιμές στόχους για τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές, στα 3,10 ευρώ για την Alpha Bank, στα 1,65 ευρώ για τη Eurobank, στα 0,40 ευρώ για την Πειραιώς και στα 0,35 ευρώ για την Εθνική.

————–

Κάθε φορά που διαβάζουμε τις εκθέσεις των ειδημόνων, μας πιάνει ένα σφίξιμο, ειδικά αν έχουμε και την ίδια άποψη, προσέγγιση επί του εκάστοτε  θέματος… Ωχ… ωχ … αναφωνούμε…

Ειδικά τώρα για την Axia Ventures δεν θα ξεχάσουμε το γεγονός ότι περίμενε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ και η ΤΕΝΕΡΓ πρώτα να 4πλασιάσουν τις τιμές τους!!!!!!! και μετά να βγάλει έκθεση!!! Από τότε δεν ξαναείδαν άσπρη μέρα στο ταμπλό…

ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ πέρυσι…

Ισχυρό περιθώριο ανόδου για τις μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα και Τέρνα Ενεργειακή διαβλέπει η Axia Ventures η οποία ξεκινά κάλυψη των δυο μετοχών με στόχο τα 7 ευρώ για την πρώτη (από τρέχοντα επίπεδα 3,8 ευρώ) και στα 6 ευρώ για τη δεύτερη (από 4,5 ευρώ).

Ειδικότερα για τον τίτλο της ΓΕΚ Τέρνα, ο οίκος δίνει σύσταση “buy” καθώς εκτιμά ότι το περιθώριο ανόδου του τίτλου ανέρχεται στο 82%. 

Όπως αναφέρει, πρόκειται για μια από τις πιο ελκυστικές περιπτώσεις στο ΧΑ καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις οδηγούν σε ισχυρές ταμειακές ροές στους τομείς κατασκευών και ανανεώσιμης ενέργειας του ομίλου. Βασικός καταλύτης είναι η επανεκκίνηση των έργων για τους οδικούς άξονες καθώς αφορούν ανεκτέλεστο ύψους 1,6 δισ. για τον όμιλο σε βάθος τετραετίας. 

* ,