Εικόνες – σοκ από την άγρια επίθεση ακροδεξιών στον Κουμουτσάκο στη διαδήλωση των Ποντίων στο Σύνταγμα

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΙΛΗ

ETHNOS.GR

Εικόνες - σοκ από την άγρια επίθεση ακροδεξιών στον Κουμουτσάκο στη διαδήλωση των Ποντίων στο Σύνταγμα - Τον προπηλάκισαν, τον χτύπησαν, του έσκισαν το σακάκι

 

Αγρια επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα κατά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις Φίλη. Άγνωστοι που βρίσκονταν δίπλα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο.

Οι άγνωστοι επιχείρησαν να επιτεθούν και στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος τρέχοντας κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των δραστών αφού επιβιβάστηκε σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Λίγα λεπτά μετά, χτυπημένος στο πρόσωπο με σκισμένο σακάκι, σπασμένα τα γυαλιά του και εμφανώς σοκαρισμένος, ο Γ. Κουμουτσάκος κατονόμασε ως υπαίτιους της επίθεσης οπαδούς της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι μια ομάδα νεαρών ατόμων τον εγκλώβισε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τραβώντας τον από τα ρούχα και φωνάζοντας του «Τι κρατάτε τον Φίλη; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί; Κάνατε αποικία την Ελλάδα».

Εικόνες - σοκ από την άγρια επίθεση ακροδεξιών στον Κουμουτσάκο στη διαδήλωση των Ποντίων στο Σύνταγμα - Τον προπηλάκισαν, τον χτύπησαν, του έσκισαν το σακάκι

Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας στις αιτιάσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ότι αυτοί που του επιτέθηκαν δεν ήταν χρυσαυγίτες, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι ο ίδιος δεν ψεύδεται και πως λίγο πριν του επιτεθούν, οι άγνωστοι μιλούσαν με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Αντώνη Γρέγο.

«Έχουν υπάρξει πολλοί που επιχείρησαν την παραχάραξη της ιστορίας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μεταξύ αυτών, μπορεί ποτέ να έχει συγκαταλεχθεί υπουργός Παιδείας της χώρας μας. Είμαι πεπεισμένος – έχοντας υποστεί την βιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων – αυτή τη δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή και το νερό να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις όπως αυτές που κάνατε (σ.σ. προς τον Ν. Φίλη», τόνισε αργότερα από την Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Κουμουτσάκος.

Όπως είπε ο βουλευτής, επειδή είδε πρόσωπα, ξέρει υπό την καθοδήγηση ποίων έδρασαν αυτοί οι τραμπούκοι, «αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευτούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των Ποντιακών Σωματείων». «Και αυτοί που το έκαναν, είναι οι πνευματικοί πατέρες, έχουν δολοφονήσει, είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας κι ότι πιο ακραίο υπάρχει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος ζήτησε συνολική καταδίκη για αυτά που έγιναν, αλλά, πρόσθεσε πως ο κ. υπουργός (εννοώντας τον Νίκο Φίλη) ήρθε η ώρα να αναλογιστεί τι πυροδότησε και να πράξει αναλόγως.

Την αυτονόητη καταδίκη του Σώματος, εξέφρασε ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος.

Στη θέα του κ. Κουμουτσάκου άγνωστοι που βρίσκονταν στο συγκεντρωμένο πλήθος άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και ομάδα κινήθηκε κατά του βουλευτή.

Ακολούθησαν επεισόδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών, ενώ λόγω των επεισοδίων, η Προεδρική Φρουρά αποχώρησε από το σημείο.

ΣΟΚ: Αγριότητες σε βάρος Κουμουτσάκου από ακραία στοιχεία στην πορεία των Ποντίων

Πόντιοι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας από τις 16:00, διαμαρτυρόμενοι για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Από την Ομοσπονδία αναφέρονται στην “παραμονή του αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας στο υπουργείο Παιδείας”, ως προσβολή της ιστορικής αλήθειας.

Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες ελληνικές και  του Πόντου και φωνάζουν  «να μείνει στα σχολεία του Πόντου η ιστορία να μάθει ο κόσμος όλος για τη γενοκτονία».

Επιπλέον, η Ομοσπονδία εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την αφαίρεση από τη διδακτέα ύλη της Γ’ Λυκείου του κεφαλαίου “Παρευξείνιος Ελληνισμός”, αφού όπως σήμειώνει πρόκειται για το μοναδικό με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, αλλά και στην “κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας”.