Ειδομένη: Συμπλοκές προσφύγων και μεταναστών με αστυνομικούς των Σκοπίων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Ειδομένη: Συμπλοκές προσφύγων και μεταναστών με αστυνομικούς των Σκοπίων

10.04.2016 15:29

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν σήμερα μεταξύ αστυνομικών των Σκοπίων και προσφύγων και μεταναστών, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης που έπεσαν σε ελληνικό έδαφος και οι πρόσφυγες απάντησαν πετώντας προς το μέρος των αστυνομικών πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.Στη συνέχεια, πέρασαν τον φράχτη και άρχισαν να ρίχνουν σφαίρες καουτσούκ κατά προσφύγων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ δεν πέρασαν σε ελληνικό έδαφος.

Όπως αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πολλοί πρόσφυγες κατέφυγαν στα ιατρεία του καταυλισμού με αναπνευστικά προβλήματα.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το κεντρικό μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega, πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας πιστεύουν ότι μια συγκεκριμένη ομάδα αλληλέγγυων, με ευρωπαϊκά διαβατήρια, υποκίνησαν τα επεισόδια πείθοντας τους πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα. Τα άτομα αυτά έχουν ταυτοποιηθεί, και η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και την απομάκρυνσή τους από τον καταυλισμό.

Από το πρωί της Κυριακής, εκατοντάδες πρόσφυγες είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11:30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017